)
Rabarbertærte-is
Blød og cremet rabarber-is toppet med kagekrummer er en vidunderlig sommerlig udgave af en rabarbertærte.
Tip! Prøv at krydre isen med kardemomme, lime eller mandellikør.
Is
Du skal bruge (4 portioner):
300 g rabarber
½ dl sukker
2 spsk. vand
2½ dl piskefløde
2 dl sødet kondenseret mælk (ca. ½ dåse)
Fremgangsmåde:
Forbered ismaskinen efter instruktionerne.
Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.
Kom i en gryde sammen med sukker og vand. Lad det simre under omrøring, indtil rabarberne er bløde. Lad afkøle.
Pisk fløden luftig og vend mælken i.
Tilsæt halvdelen af rabarberpuréen og rør til en jævn masse.
Hæld ismassen i ismaskinen.
Hæld resten af rabarberpuréen i og kør maskinen indtil isen er cremet. Hæld isen i en beholder med låg, og stil den i fryseren i et par timer.
Topping
Du skal bruge:
30 g blødt smør
½ dl havregryn
½ dl sukker
½ dl mel
Fremgangsmåde:
Bland blødt smør med havregryn, sukker og mel til en krumme.
Varm en tør stegepande op og rist krummerne til de er brune. Lad afkøle.
Fordel isen i skåle og drys krummerne over.