Rabarberpajglass

Rabarbertærte-is

Blød og cremet rabarber-is toppet med kagekrummer er en vidunderlig sommerlig udgave af en rabarbertærte.

Tip! Prøv at krydre isen med kardemomme, lime eller mandellikør.

Is

Du skal bruge (4 portioner):

  • 300 g rabarber

  • ½ dl sukker

  • 2 spsk. vand

  • 2½ dl piskefløde

  • 2 dl sødet kondenseret mælk (ca. ½ dåse)

Fremgangsmåde:

  1. Forbered ismaskinen efter instruktionerne.

  2. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.

  3. Kom i en gryde sammen med sukker og vand. Lad det simre under omrøring, indtil rabarberne er bløde. Lad afkøle.

  4. Pisk fløden luftig og vend mælken i.

  5. Tilsæt halvdelen af ​​rabarberpuréen og rør til en jævn masse.

  6. Hæld ismassen i ismaskinen.

  7. Hæld resten af ​​rabarberpuréen i og kør maskinen indtil isen er cremet. Hæld isen i en beholder med låg, og stil den i fryseren i et par timer.

Topping

Du skal bruge:

  • 30 g blødt smør

  • ½ dl havregryn

  • ½ dl sukker

  • ½ dl mel

Fremgangsmåde:

  1. Bland blødt smør med havregryn, sukker og mel til en krumme.

  2. Varm en tør stegepande op og rist krummerne til de er brune. Lad afkøle.

  3. Fordel isen i skåle og drys krummerne over.