Rabarbercurd

Rabarbercurd

En sød-syrlig rabarbercurd er rigtig god til at tilsætte smag og toppe bagværk med, men prøv også at den som topping på ristet brød.

Tip! Prøv at krydre curden med vanilje, kardemomme eller sort peber.

Du skal bruge (350 ml):

  • 300 g rabarber

  • ½ dl vand

  • 1½ dl flormelis

  • 1 æg

  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.

  2. Kom i en gryde sammen med vand og sukker. Koges indtil rabarberne er bløde, 15-20 minutter. Tag af varmen.

  3. Blend rabarberne til en jævn masse. Vil du have den endnu mere jævn, kan du også passere puréen gennem en finmasket si. Hæld rabarberpuréen tilbage i gryden.

  4. Tilsæt æg og lad det simre under konstant omrøring, indtil det tykner, cirka 5 minutter. Det må ikke koge.

  5. Tag gryden af ​​varmen og tilsæt smørret under omrøring indtil smørret smelter.

  6. Hæld curden op i et rent og varmt glas og lad den køle af. Den kan holde sig 1-2 uger i køleskabet og kan også fryses.