Rabarberchutney

Rabarberchutney

Krydret chutney, hvor rabarber giver både sødme og syrlighed og løfter grilningen. Chutney er også en rigtig fin værtindegave, så benyt lejligheden til at lave en dobbelt portion, og giv et glas væk.

Tip! Prøv at erstatte karryen med ingefær, kanel eller spidskommen.

Du skal bruge (Ca. 500 ml):

  • 500 g rabarber

  • 1 rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 rød chili

  • ½ dl brun farin

  • 2 spsk. æblecidereddike

  • 1 spsk. karry

  • 1 tsk. salt

Gør sådan her: 

  1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.

  2. Pil og hak rødløg og hvidløg fint.

  3. Fjern kernerne, hvis du ønsker en mildere chutney, og hak chilien fint.

  4. Læg alle ingredienserne i en gryde og lad simre i cirka 30 minutter eller indtil chutneyen tykner. Rør et par gange.

  5. Hæld chutneyen i et rent og varmt glas og lad afkøle. Uåbnet rabarberchutney kan opbevares ved stuetemperatur, et åbnet glas holder sig i køleskabet i op til et år.