)
Rabarbercello Spritz
2
glas
En skøn lyserød, kølende og boblende spritz med syrlige rabarber og Limoncello.
Du skal bruge
Is
6 cl Limoncello
2 cl rabarbersirup
12 cl mousserende rosévin
Rabarber
Rabarbersirup
150 g rabarber
1½ dl sukker
2 spsk. vand
Sådan gør du
Brug en kniv til at skære en strimmel, der en centimeter bred, langs rabarberstilken.
Læg strimlen i et glas med iskoldt vand, så den trækker sig sammen til en spiral.
Ryst Limoncello og rabarbersirup koldt med is.
Si det over i glas, og fyld op med mousserende vin, gerne rosé.
Top med en rabarberspiral.
Rabarbersirup
Skyl, og hak rabarberne fint.
Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
Lad det simre, indtil rabarberne er bløde, ca. 10 minutter. Rør rundt af og til.
Pres gennem en finmasket sigte, indtil det er en helt glat sirup.
Hæld siruppen i en kande, og lad den køle af.