)
Quesabirria
En smagfuld og sprød taco med fyld af krydret sauce, svampe, bønner og smeltet ost – et vegetarisk twist på den klassiske ret.
Du skal bruge:
Sauce
Olivenolie
1 løg
4 fed hvidløg
3 spsk paprika (sød eller røget)
1,5 spsk spidskommen
1,5 spsk oregano
1 spsk stødt koriander
1/4 tsk muskatnød
1 tsk stødte nelliker
0,5 tsk kanel
1 dåse passata (sigtede tomater)
2,5 dl grøntsagsbouillon
Fyld
325 g kidneybønner
250 g østershatte
150 g revet mozzarella
Topping
Frisk koriander
Lime
Gør sådan her:
Hak løget fint og svits det i olivenolie sammen med presset hvidløg.
Tilsæt alle krydderierne og steg i et par minutter.
Hæld passata og bouillon i, og lad det simre under låg i 10–15 minutter.
Riv svampene med en gaffel og steg dem sprøde i lidt olivenolie i en pande, ca. 5–10 minutter.
Tilsæt svampe og bønner til saucen og lad det simre yderligere 10 minutter.
Dyp en tortillapandekage i saucen, steg den på den ene side, vend den, tilføj lidt fyld og ost, fold den sammen og steg i cirka 1 minut.
Server med frisk koriander, lime og den resterende birriasauce ved siden af.