Quesabirria

Quesabirria

En smagfuld og sprød taco med fyld af krydret sauce, svampe, bønner og smeltet ost – et vegetarisk twist på den klassiske ret.

Du skal bruge:

Sauce

  • Olivenolie

  • 1 løg

  • 4 fed hvidløg

  • 3 spsk paprika (sød eller røget)

  • 1,5 spsk spidskommen

  • 1,5 spsk oregano

  • 1 spsk stødt koriander

  • 1/4 tsk muskatnød

  • 1 tsk stødte nelliker

  • 0,5 tsk kanel

  • 1 dåse passata (sigtede tomater)

  • 2,5 dl grøntsagsbouillon

Fyld

  • 325 g kidneybønner

  • 250 g østershatte

  • 150 g revet mozzarella

Topping

  • Frisk koriander

  • Lime

Gør sådan her: 

  1. Hak løget fint og svits det i olivenolie sammen med presset hvidløg.

  2. Tilsæt alle krydderierne og steg i et par minutter.

  3. Hæld passata og bouillon i, og lad det simre under låg i 10–15 minutter.

  4. Riv svampene med en gaffel og steg dem sprøde i lidt olivenolie i en pande, ca. 5–10 minutter.

  5. Tilsæt svampe og bønner til saucen og lad det simre yderligere 10 minutter.

  6. Dyp en tortillapandekage i saucen, steg den på den ene side, vend den, tilføj lidt fyld og ost, fold den sammen og steg i cirka 1 minut.

  7. Server med frisk koriander, lime og den resterende birriasauce ved siden af.