Pizza i stekpanna

Pizza i stegepande

4

portioner

"Min familie og jeg lavede denne ret, da vi var i Palæstina for et par år siden – og den blev fantastisk. Za'atar er en krydderiblanding, der kombinerer tørret syrisk oregano med tørret, stødt sumak og sesamfrø – en nyttig blanding, der kan give smag til næsten alt."

- Tareq Taylor

Du skal bruge

  • 1 gult løg

  • 1 aubergine

  • 2 spsk. olivenolie

  • 20 sorte oliven med kerner

  • 2 tsk. za'atar

  • 2 tsk. sumak

  • 1/2 dl pinjekerner

  • 1 tsk. salt

  • 2 kviste bladpersille

  • 1 mozzarella (ca. 125 g)

  • 1 stort rundt blødt arabisk brød

  • Salt og friskkværnet sort peber

Topping

  • 6-8 små tomater, halveret

  • 2 kviste hakket mynte

  • 1 granatæble, kernerne

  • 1 grøn chili i skiver

Sådan gør du

  1. Skræl løg og aubergine. Hak løget fint, og skær auberginen i små tern. Steg i olie, til løget er blevet blødt.

  2. Udsten oliven, del dem et par gange, og tilsæt dem. Krydr med za'atar og sumak, tilsæt pinjekernerne, og steg til det hele har fået fin farve. Smag til med salt.

  3. Hak persillen, og kom den på panden. Skub ingredienserne sammen, så de har samme størrelse som brødet.

  4. Riv mozzarellaen over grøntsagerne. Læg brødet ovenpå, og vent et minut eller to, til osten er smeltet. Læg en tallerken eller et låg over, og vend panden, så pizzaen kommer på tallerkenen.

  5. Top pizzaen med tomater, mynte, granatæblekerner og chili. Dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber.

Pizza i stegepande – Opskrift | KitchenOne