Nudelwok med räkor

Nudelwok med rejer

4

Portioner

Friskt, velsmagende og klar på ingen tid – denne nudelwok med rejer er perfekt til både hverdags og weekend. Cremet crème fraiche, stærk sambal og sprøde grøntsager møder saftige rejer i en ny favoritret.

Ingredienser

Wok:

  • 250 g ægnudler

  • 2 spsk rapsolie

  • 1 stor gulerod

  • 4 forårsløg

  • 1½ dl sojabønner

  • 1 grøntsagsbouillonterning

Rejer:

  • 200 g rejer, pillede

  • 5 g smør

  • 1 nip chiliflager

  • ½ tsk salt

Sauce:

  • 2 dl crème fraiche

  • 1 tsk sambal oelek

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1 tsk salt

Tilberedning

  • Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Bland med olie og stil til side.

  • Riv guleroden groft og snit forårsløgene.

  • Varm olien op i en wok og steg gulerod, løg og sojabønner kort.

  • Opløs bouillonen i 3 dl varmt vand og tilsæt. Lad simre i 5 minutter.

  • Rør crème fraiche, ingefær, sambal og salt sammen. Bland det med nudlerne.

  • Vend nudelblandingen i wokken og rør godt. Tag den af varmen.

  • Steg rejerne kort i smør med chili og salt, til de får lidt farve.

  • Vend rejerne i nudelwokken og server straks.