Mandel- och rabarberkaka med Mascarpone & rabarbercurd

Mandel- og rabarberkage

En saftig glutenfri mandelkage med rabarber toppet med syrlig rabarbercurd og cremet Mascarponetopping.

Mandelkage (8 stk.)

Du skal bruge:

  • 100 g smør

  • 2 æg

  • 1½ dl sukker

  • 3 dl mandelmel

  • 1½ dl kartoffelmel

  • ½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. vaniljesukker

  • ½ tsk. bagepulver

  • 50 g rabarber

  • Smør til formen

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på 160 grader og smør en form på ca. 1½ liter, grundigt med smør.

  2. Smelt smørret og bland med mælken.

  3. Pisk æg og sukker sammen.

  4. Bland mandelmel, kartoffelmel, vanilje og bagepulver og tilsæt. Pisk sammen.

  5. Skyl og hak rabarberne fint.

  6. Fordel dejen i formen og bank den let mod bordet, så dejen kommer ordentligt ned.

  7. Drys rabarberne over, men sørg for, at rabarberne ikke rører kanterne af formen.

  8. Bag i nederste del af ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil kagen stopper med at hæve, og der ikke sidder dej på kagenålen.

  9. Lad afkøle i formen i ti minutter. Vend derefter forsigtigt kagen ud af formen og over på en rist. Lad afkøle under et rent viskestykke.

Topping

Du skal bruge:

  • 100 g Mascarpone

  • ½ dl flormelis

  • 1-2 dl rabarbercurd

Fremgangsmåde:

  1. Bland Mascarponeost med flormelis.

  2. Fordel det meste af rabarbercurden jævnt oven på kagen.

  3. Sprøjt eller fordel Mascarponecremen ovenpå curden og klik resten af ​​curden ovenpå.