)
Korean Fried Chicken
En meget populær koreansk ret er Korean Fried Chicken. Koreanerne elsker stegt kylling så meget, at de har udviklet deres egen kultur omkring det, som kaldes “chimaek”, dvs. kombinationen af friteret kylling (chi-cken) og øl (maek-ju). Den koreanske kylling er utrolig sprød og krydret, uden at den dog behøver at være stærk. Den serveres bedst med noget syltet, og i Korea er det ofte syltede kinaradiser. Pommes frites er også populært at spise til, men hvis du vil have en lidt friskere og renere smag, passer det bedre med ris og salatblade.
Du skal bruge:
Lynsyltede grøntsager
1 lille gulerod
10 cm kinaradise
½ rødløg
1 dl riseddike
3 spsk. sukker
½ tsk. salt
Frituredej
1 ½ dl hvedemel
1 ½ dl majsmel
1 ½ tsk. bagepulver
3 dl iskoldt vand
Kylling
2 ½ dl majsstivelse
2 ½ tsk. hvidløgspulver
2 tsk. gochugaru
1 tsk. salt
600 g kyllingelårfilet
Neutral madolie til fritering
Sauce
Neutral olie til at stege i
4 fed hvidløg
1 ½ dl soja
2-4 spsk. gochujang (eller 1 spsk. sriracha + 1 spsk. honning + 1 spsk. misopasta)
½ dl honning
2 spsk. riseddike
1 dl brun farin
3 spsk. ketchup
Til servering
2 spsk. ristede sesamfrø
1 dl hakkede, ristede jordnødder
Nykogt japansk ris
Gør sådan her:
Start med at lynsylte grøntsagerne. Skær gulerod og kinaradise i tændstiktynde stave og rødløget i tynde både. Læg det i en skål. Bland riseddike, sukker og salt, indtil sukkeret er opløst. Hæld lagen over grøntsagerne. Lad det trække i 30 minutter inden servering.
Til saucen hakkes hvidløget fint og steges blødt i olie i en lille gryde. Kom resten af ingredienserne til saucen i gryden, og kog den i ca. 10-15 minutter uden låg til en klistret sauce. Sæt den til side.
Bland alle ingredienserne til frituredejen sammen.
Kom 2 dl majsstivelse, 2 tsk. hvidløgspulver, 2 tsk. gochugaru og 1 tsk. salt i en skål, og bland det godt. Skær kyllingelårene i 3 stykker. Tilsæt melet i skålen, vend derefter kødet rundt i frituredejen, så det er dækket, og vend det derefter en gang til i skålen med mel.
Varm olien op i en wok til 180 grader. Ryst melet af kyllingestykkerne, og steg dem i mindre portioner i den varme olie. Læg dem på en kold rist eller et tredobbelt stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af. Hvis du vil have ekstra sprød kylling, skal du friturestege kyllingen en gang til, når den er afkølet, så bliver den super sprød!
Læg kyllingen i en stor skål, og hæld den sød-stærke sauce over. Vend rundt, så al kyllingen er dækket af saucen, og drys med sesamfrø. Servér straks med friskkogte ris og de syltede grøntsager.