Potatispuré med citron, muskot och olivolja

Kartoffelpuré med citron, muskatnød og olivenolie

6

Portioner

En velkendt klassiker på middagsbordet – her med et friskt og krydret twist, der skaber en lækker kontrast! I denne version får den bløde, cremede kartoffelpuré nyt liv med den friske aroma fra citron, der tilfører retten en lettere og mere nuanceret smagsprofil. Muskatnøddens varme og krydrede undertoner giver dybde og karakter, mens olivenolien samler smagene og tilfører en afrundet, frugtagtig note.

Et lækkert tilbehør til både kød, fisk og vegetariske retter, der heldigvis også er både enkel og hurtig at lave.

Ingredienser

  • 1,5 kg melede kartofler

  • 1 citron, revet skal

  • 1 tsk. revet muskatnød

  • 5 spsk. olivenolie

  • 3 dl mælk 3%.

  • 50 g smør, normaltsaltet

  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Skræl, del og kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er helt bløde, ca. 20-30 minutter.

  2. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe med et viskestykke over og låget på. Brug en kartoffelpresser, og pres kartoflerne ned i en skål.

  3. Varm mælk og smør op i en gryde ved middel varme, indtil det er varmt, og smørret er smeltet, det må ikke koge. Riv skallen af citronen, og tilsæt skallen sammen med muskatnød til den varme mælkeblanding.

  4. Hæld gradvist den varme væske over kartoffelmosen, og pisk kraftigt, indtil den er glat og luftig, og smag til med salt og peber.

Kartoffelpuré med citron, muskatnød og olivenolie – Opskrift | KitchenOne