Potatismos med vitlök

Kartoffelmos med hvidløg

Du skal bruge

  • 2 kg kartofler

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk. salt

  • 100 g smør

  • 3 dl mælk, lunken

  • Salt

  • Sort peber

  • 1 spsk. purløg, hakket

Sådan gør du

  1. Tag smørret ud, og lad det blive blødt.

  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.

  3. Skræl og del hvidløget.

  4. Kom kartofler, hvidløg og 1 spsk. salt i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog under låg, til kartoflerne er helt bløde.

  5. Hæld vandet fra, og fjern hvidløget.

  6. Sæt fladmikseren på maskinen, og hæld kartoflerne i.

  7. Kør på lav hastighed i 15 sekunder.

  8. Tilsæt smør, og bland kort.

  9. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og bland til den ønskede konsistens.

  10. Smag til med salt og peber.

  11. Hæld op i en skål, og drys med purløg.