)
Kartoffelmos med hvidløg
Du skal bruge
2 kg kartofler
2 fed hvidløg
1 spsk. salt
100 g smør
3 dl mælk, lunken
Salt
Sort peber
1 spsk. purløg, hakket
Sådan gør du
Tag smørret ud, og lad det blive blødt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Skræl og del hvidløget.
Kom kartofler, hvidløg og 1 spsk. salt i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog under låg, til kartoflerne er helt bløde.
Hæld vandet fra, og fjern hvidløget.
Sæt fladmikseren på maskinen, og hæld kartoflerne i.
Kør på lav hastighed i 15 sekunder.
Tilsæt smør, og bland kort.
Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og bland til den ønskede konsistens.
Smag til med salt og peber.
Hæld op i en skål, og drys med purløg.