Kålrotmos

Kålrabi-mos

Varm efterårets smage op med en klassisk kålrodsmos – et blødt, fyldigt og aromatisk tilbehør, der løfter julebordet. Den milde sødme fra rodfrugterne møder fløde, smør og et nip muskat i en mos, der er lige så enkel som den er trøstende.

Du skal bruge

  • 800 g kålrabi

  • 200 g kartofler

  • 100 g gulerod

  • 1 dl fløde

  • 25 g smør

  • 2 tsk. salt

  • ½ tsk. hvid peber

  • 1 knsp. muskatnød

Sådan gør du

  1. Skræl og skær kålrabi, kartoffel og gulerod i mindre stykker.

  2. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kog indtil de er bløde.

  3. Mos rodfrugterne godt, og rør fløde, smør og krydderier i.

  4. Smag til med salt og peber.