Julköttbullar

Julekødboller

Virkelig velsmagende og saftige kødboller er et must på på det svenske julebord. Så hvorfor ikke prøve denne opskrift på julekrydrede kødboller, når du byder på en dansk julefrokost.

Du skal bruge

  • 1 kg hakket oksekød

  • 1 dl rasp

  • 1 dl piskefløde

  • 1 dl mælk

  • 1 æg

  • 1,5 spsk. sennep

  • 1 stort gult løg

  • 1 knsp. salt

  • 2 spsk. kalvefond

  • 1 knsp. salt

  • 2 knsp. friskkværnet sort peber

  • 1 knsp. hvid peber

  • ½ tsk. nelliker

  • Olie og smør til stegning

Sådan gør du

  1. Bland mælk, piskefløde, rasp, sennep og æg. Lad det trække op i 5-10 minutter.

  2. Pil og hak løget fint. Steg det i olien, så det bliver blødt, men ikke tager farve.

  3. Bland det hakkede kød i raspblandingen. Tilsæt salt, peber, nelliker, kalvefond og løg. Bland det hele sammen.

  4. Fugt hænderne med koldt vand, og form kødbollerne til den ønskede størrelse.

  5. Varm en pande op med rigeligt olie og smør. Steg kødbollerne ved middel varme, gerne et par stykker ad gangen. Ryst panden fra tid til anden. Skru ned for varmen, når kødbollerne har fået farve, og vend dem ofte for at sikre, at de er gennemstegte.

  6. Hvis kødbollerne skal fryses ned, er det ikke nødvendigt at gennemstege dem på panden, men steg dem i stedet færdigt i ovnen (190 grader i ca. 15-20 minutter).