)
Jomfruhummer med ramsløgssmør
Byd på grillede jomfruhummer med urteduftende ramsløgssmør. Server med et par dråber saft fra en grillet citron og et godt brød, der kan suge hver en dråbe af den vidunderlige sky og smørret op.
Du skal bruge
10 jomfruhummere
15 blade ramsløg
120 gram smør, stuetempereret
0,5 tsk. havsalt
2 tsk. citronskal
1 tsk. citronsaft
Sådan gør du
Lad smørret få stuetemperatur. Du kan evt. lune det i mikrobølgeovnen, men uden at det smelter.
Skyl og hak ramsløgbladene fint.
Kom det i en skål sammen med smørret.
Skyl og riv citronskallen, og del og pres noget af saften ud.
Bland ramsløg, citronskal, citronsaft og salt med det bløde smør. Smag smørret til med salt.
Læg smørret på plastfilm eller fedtsugende papir.
Form og rul til en rulle på ca. 3,5 cm i diameter. Sno enderne sammen.
Stil den i køleskabet i mindst en halv time, men gerne et par timer, så smørret virkelig får smag af ramsløg.
Pensl ramsløgsmørret på de halverede jomfruhummer, inden de skal på grillen.
Grill i 5-7 minutter afhængigt af jomfruhummernes størrelse.