Svartvinbärsbladsglass

Is med solbærsbade

6

portioner

Med friske hindbær og forårsblomster

Du skal bruge

  • 225 g piskefløde

  • 225 g mælk

  • 110 g æggeblomme

  • 110 g sukker

  • 25 g glykosesirup

  • 25 g solbærblade (hakkede)

  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne undtagen æggeblomme og bladene, og bring det i kog under omrøring.

  2. Lad det køle af til 50-60 grader, og monter derefter æggeblomme med et ballonpiskeris, og varm iscremen op til 82 grader under konstant omrøring.

  3. Hæld derefter cremen i en skål, og lad den køle af til stuetemperatur.

  4. Tilsæt de hakkede solbærblade, og blend til en jævn masse med en stavblender.

  5. Si cremen gennem en finmasket sigte direkte ned i isbeholderen på din KitchenAid, og kør indtil cremen er glat og fin (ca. 30-40 minutter).

  6. Server isen umiddelbart efter, at den er færdig i maskinen. Pynt med hindbær og smukke spiselige forårsblomster.