)
Indisk tomatsuppe
4
Portioner
Denne suppe er hurtig at lave på en travl dag, har et højt proteinindhold og masser af smag fra varmere himmelstrøg.
Ingredienser
1 spsk mejerismør eller olie
1 gult løg
2 gulerødder
3 fed hvidløg
1-2 spsk tikka masala-pasta
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 dl røde linser
2 dl vand
1 dåse dåsetomater
1 dåse kokosmælk
Saft af 1/2 citron
Yoghurtsauce:
2 dl græsk eller tyrkisk yoghurt
1 dl frisk koriander
½ tsk spidskommen
½ tsk stødt koriander
Salt
Friskkværnet sort peber
Til at servere:
1 dl cashewnødder
Frisk koriander
Nan-brød
Tilberedning
Varm olie eller smør op i en tykbundet gryde. Tilsæt finthakket løg og gulerod.
Kog ved middel varme, indtil grøntsagerne begynder at blive bløde og blanke.
Tilsæt hvidløg, tikka masala-pasta, koriander og spidskommen. Lad det stege i et par minutter.
Tilsæt linser, vand og dåsetomater. Kog i ca. 15 minutter, til linserne er møre.
Pisk kokosmælken i, bring det i kog, og blend med Prostick og den største stavblender.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tilsæt græsk yoghurt, frisk koriander, tørret koriander, spidskommen, salt og peber i den lille beholder, og blend det til en sauce med stavblenderen.
Servér suppen toppet med cashewnødder, yoghurtsauce, frisk koriander og nanbrød.