Indisk tomatsoppa

Indisk tomatsuppe

4

Portioner

Denne suppe er hurtig at lave på en travl dag, har et højt proteinindhold og masser af smag fra varmere himmelstrøg.

Ingredienser

  • 1 spsk mejerismør eller olie

  • 1 gult løg

  • 2 gulerødder

  • 3 fed hvidløg

  • 1-2 spsk tikka masala-pasta

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær

  • 1 dl røde linser

  • 2 dl vand

  • 1 dåse dåsetomater

  • 1 dåse kokosmælk

  • Saft af 1/2 citron

Yoghurtsauce:

  • 2 dl græsk eller tyrkisk yoghurt

  • 1 dl frisk koriander

  • ½ tsk spidskommen

  • ½ tsk stødt koriander

  • Salt

  • Friskkværnet sort peber

Til at servere:

  • 1 dl cashewnødder

  • Frisk koriander

  • Nan-brød

Tilberedning

  1. Varm olie eller smør op i en tykbundet gryde. Tilsæt finthakket løg og gulerod.

  2. Kog ved middel varme, indtil grøntsagerne begynder at blive bløde og blanke.

  3. Tilsæt hvidløg, tikka masala-pasta, koriander og spidskommen. Lad det stege i et par minutter.

  4. Tilsæt linser, vand og dåsetomater. Kog i ca. 15 minutter, til linserne er møre.

  5. Pisk kokosmælken i, bring det i kog, og blend med Prostick og den største stavblender.

  6. Smag til med citronsaft, salt og peber.

  7. Tilsæt græsk yoghurt, frisk koriander, tørret koriander, spidskommen, salt og peber i den lille beholder, og blend det til en sauce med stavblenderen.

  8. Servér suppen toppet med cashewnødder, yoghurtsauce, frisk koriander og nanbrød.