Hallonpaj

Hindbærtærte

8

stykker

En tærte der forener sprød bund, syrlige bær og silkeblød mascarponecreme – perfekt som sommerdessert eller en ekstra lækker kaffetid.

Ingredienser

Bund:

  • 125 g smør

  • 3 dl hvedemel

  • 1–2 spsk vand

Fyld:

  • 500 g frosne hindbær

  • 1½ dl sukker

  • 3½ spsk majsstivelse

Topping:

  • 250 g mascarpone

  • ½ dl flormelis

  • 1 spsk ahornsirup

  • evt. friske hindbær og flormelis til pynt

Tilberedning

Bund:

  1. Find en tærteform på ca. 22 cm.

  2. Smuldr smør og mel sammen. Tilsæt vand og saml dejen.

  3. Rul dejen ud og læg i formen. Tryk jævnt ud i bund og kanter. Stil på køl.

  4. Opvarm ovnen til 175 °C og placer risten lidt under midten.

Fyld:

  1. Bland sukker og majsstivelse. Vend hindbærrene i blandingen.

  2. Hæld fyldet i tærtebunden.

  3. Bag i ca. 50 minutter, til kanten er gylden og fyldet bobler. Dæk med bagepapir hvis den bliver for mørk.

  4. Lad tærten køle helt af i formen.

Topping:

  1. Pisk mascarpone, flormelis og ahornsirup sammen. Smør over den afkølede tærte.

  2. Pynt med friske hindbær og evt. lidt flormelis. Server!