)
Hindbærtærte
8
stykker
En tærte der forener sprød bund, syrlige bær og silkeblød mascarponecreme – perfekt som sommerdessert eller en ekstra lækker kaffetid.
Ingredienser
Bund:
125 g smør
3 dl hvedemel
1–2 spsk vand
Fyld:
500 g frosne hindbær
1½ dl sukker
3½ spsk majsstivelse
Topping:
250 g mascarpone
½ dl flormelis
1 spsk ahornsirup
evt. friske hindbær og flormelis til pynt
Tilberedning
Bund:
Find en tærteform på ca. 22 cm.
Smuldr smør og mel sammen. Tilsæt vand og saml dejen.
Rul dejen ud og læg i formen. Tryk jævnt ud i bund og kanter. Stil på køl.
Opvarm ovnen til 175 °C og placer risten lidt under midten.
Fyld:
Bland sukker og majsstivelse. Vend hindbærrene i blandingen.
Hæld fyldet i tærtebunden.
Bag i ca. 50 minutter, til kanten er gylden og fyldet bobler. Dæk med bagepapir hvis den bliver for mørk.
Lad tærten køle helt af i formen.
Topping:
Pisk mascarpone, flormelis og ahornsirup sammen. Smør over den afkølede tærte.
Pynt med friske hindbær og evt. lidt flormelis. Server!