)
Helstegt kalkun
Du skal bruge
1 kalkun
75-150 g smør, blødt
Salt
Sort peber
2 dl vand
2 gule løg
1-2 gulerødder
2-4 æbler
1 potte timian
1 potte rosmarin
Stegesnor
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 150 grader, og sæt en rist i den nederste del.
Læg kalkunen på et ovnfast fad med rist, frisk eller optøet fra frost.
Tag indmaden ud, og hæld eventuel væske ud i det ovnfaste fad.
Tør af med køkkenrulle, og gnid hele kalkunen med smør. Salt generøst.
Fjern halvdelen af urterne fra stilken og drys over kalkunen sammen med sort peber.
Skær løg, æble og gulerod i mindre stykker. Kom halvdelen ind i kalkunen, og bind lårene sammen.
Læg de resterende grøntsager og krydderurter på risten rundt om kalkunen, og hæld vand i formen. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af brystet.
Steg kalkunen, indtil den når ca. 70 grader, beregn ca. 30 minutter pr. kg.
Tag den ud, og lad den hvile i en halv time.