Havrekakor

Havrekager

20

stk.

Hvis du vil have noget med til at dyppe i kaffen eller juicen, kommer her en opskrift på en rigtig god kage til picnicen. Havre- og chokoladekager, som er nemme at bage og tage med.

Du skal bruge

  • 225 g smør

  • 2 æg

  • 2½ dl brun farin

  • 1 dl sukker

  • 1 spsk. lys sirup

  • 7½ dl havregryn

  • 3½ dl mel

  • 2 tsk. vaniljepulver eller 1 spsk. vaniljesukker

  • 1 tsk. bagepulver

  • ½ tsk. salt

  • 200 g chokolade

Sådan gør du

  1. Tag smør og æg frem, så de får stuetemperatur.

  2. Pisk smørret luftigt. Tilsæt sukker, og pisk det sammen.

  3. Tilsæt æg og sirup, pisk indtil jævnt.

  4. Bland havregryn, mel, vanilje, bagepulver og salt.

  5. Tilsæt, og pisk sammen.

  6. Vend grofthakket chokolade eller chokoladeknapper i.

  7. Glat dejen ud, og stil den i køleskabet i 30 minutter.

  8. Forvarm ovnen til 175 grader, og beklæd bageplader med bagepapir.

  9. Tag ca. 2 spsk. dej, og rul til kugler. Brug en stor kage-scoper for at få lige store kager.

  10. Placer dem spredt på bageplader beklædt med bagepapir, 6 pr. plade.

  11. Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil kanterne har fået farve.

  12. Tag kagerne ud, og brug et stort glas til at flade dem ud, vend derefter glasset på hovedet, og form hver kage til en rund form.

  13. Brug papiret til at trække kagerne ned på bordet, så de kan køle af i 10 minutter. Løft dem derefter forsigtigt over på en rist, så de kan køle helt af.