
Gulerodssuppe
4
portioner
med fladbrød og græsk yoghurt!
Dette er en nem måde at starte udflugten med noget mad på, for børn kan godt lide at spise mad med hænderne! Tip! Hæld varmt vand i termokanden inden du hælder suppen i, så er termokanden allerede varm når suppen skal i. (Husk at hælde vandet fra igen, inden du hælder suppen i).
Du skal bruge
til 4 personer
6 gulerødder
1 gult løg
1 hvidløg
0,5 spsk salt
1 tsk gurkemeje
1 tsk sort peber
Ca. 3 dl mælk
Ca. 1 dl piskefløde
Smør til stegning
1 spsk græsk yoghurt
1 pakke fladbrød eller knækbrød
Gør dette, inden du tager afsted:
Skræl og skær dine gulerødder + løg i grove stykker.
Kom dem i en gryde, og fyld den med vand. Kom rigeligt med salt i!
Lad koge, indtil gulerødderne er bløde. Hæld næsten alt vandet fra og blend resten i en blender.
Tilsæt fløde, krydderier og derefter mælk. Det kan være du skal bruge lidt mere vand for at gøre suppen lidt mere flydende, men den skal stadig være relativt tyk! Smag suppen til, pak en dyb skål til turen og hæld suppen i en termokande!
Gør dette, når du er ude:
Tag den dybe skål frem, og kom en stor spiseskefuld græsk yoghurt i.
Hæld suppen på, find fladbrød eller knækbrød frem, og så kan I ellers bare dyppe løs!