Morotskaka

Gulerodskage

12

stykker

Her får du opskriften på en rigtig saftig gulerodskage med masser af cremet frosting, som er god til eftermiddagskaffen hele året rundt. Gulerodskagen kan holde sig i mange dage i køleskabet eller fryses ned. Rivejernstilbehøret er også perfekt, når du vil rive andre grøntsager til efterårets middage. Meget kan fryses ned, og lav det gerne i portionspakker efter opskriften, så det er nemt og hurtigt at lave mad.

Du skal bruge

Kage

  • 4 æg

  • 4 dl sukker

  • 4½ dl hvedemel

  • 4 tsk. bagepulver

  • 3 tsk. kanel

  • 1½ tsk. kardemomme

  • 1 tsk. gurkemeje

  • 1 tsk. ingefær

  • ½ tsk. vanillesukker

  • ½ tsk. salt

  • 2½ dl rapsolie

  • 350 g revne gulerødder

  • Smør til formen

Frosting

  • 150 g smør

  • 600 g flødeost

  • 5 dl flormelis

  • 1 spsk. lime

  • 1 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

Kage

  1. Forvarm ovnen til 150°C. Beklæd en 23 cm springform med bagepapir i bunden, og smør de indvendige kanter med smør.

  2. Riv gulerødderne, groft eller fint.

  3. Pisk æg og sukker sammen.

  4. Bland alle tørre ingredienser, og tilsæt dem sammen med olien. Pisk til dejen er glat.

  5. Tilsæt gulerødder, og pisk sammen.

  6. Hæld dejen i formen, og bag i den nederste del af ovnen i ca. 60 minutter, eller indtil bagenålen er tør.

  7. Lad kagen køle af i et par minutter. Åbn derefter formen, og vend kagen ud på en rist, luk formen igen, og lad den køle helt af.

Frosting

  1. Lad smørret få stuetemperatur.

  2. Pisk smørret luftigt og hvidt.

  3. Tilsæt flormelis, vanillesukker og lime. Pisk, indtil det er glat.

  4. Tilsæt flødeosten, og pisk den hurtigt til en fast creme, og hæld den i en sprøjtepose.

  5. Del kagen i tre lige store dele. Læg den første del på en tallerken.

  6. Sprøjt eller fordel en fjerdedel af frostingen. Læg den næste del ovenpå, og smør et lag frosting på. Top med den sidste bund, og fordel resten af frostingen rundt om og på kagen.

Hvis du vil sprøjte noget fint på toppen, kan du reducere mængden af frosting i kagen og bruge den som dekoration i stedet.

Stil kagen i køleskabet, så den kan sætte sig, gerne natten over.