Morotsbröd med kanel

Gulerodsbrød med kanel

1

Brød

Saftigt og luftigt brød med kanelkogte gulerødder.

Du skal bruge

Kanelkogte gulerødder:

  • 150 g gulerod, ca. 2 stk

  • 1 kanelstang (kan udelades)

Brød:

  • 25 g gær

  • 3 dl vand

  • ½ spsk olivenolie

  • 1 spsk lys sirup

  • ca. 7 dl hvedemel

  • 1 tsk salt

Pensling:

  • 1 spsk varmt vand

  • ½ spsk sirup

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde sammen med kanelstangen.

  2. Hæld vand på, så det dækker gulerødderne, og bring det i kog. Lad simre under låg, til gulerødderne er møre.

  3. Monter kMix med K-blander og stænklåg.

  4. Tag kanelstangen op og si vandet fra gulerødderne. Læg dem i skålen.

  5. Tilsæt vand, olie og sirup, og kør til gulerødderne er most og blandingen er jævn.

  6. Smuldr gæren i og tilsæt halvdelen af melet. Bland godt.

  7. Skift til dejkrog og tilsæt resten af melet samt salt. Ælt dejen ved høj hastighed i 10 minutter, eller til den slipper skålens kanter.

  8. Lad hæve under et viskestykke i 45 minutter.

  9. Beklæd en brødform på 1½ liter med bagepapir.

  10. Hæld dejen i formen. Brug en våd dejskraber til at glatte overfladen.

  11. Lad hæve under et viskestykke i 30 minutter.

  12. Tænd ovnen på 185 grader og placer en rist nederst i ovnen.

  13. Bag brødet i ca. 30 minutter, eller til det har fået farve og lyder hult, når du banker på det.

  14. Bland varmt vand og sirup.

  15. Tag brødet ud, pensl med sirupsvandet, og lad det køle af i en halv time før udskæring.

  16. Server med pisket kardemommesmør.

Pisket kardemommesmør med ahornsirup

Du skal bruge

  • 250 g smør

  • ½ dl ahornsirup

  • ½–1 tsk friskkværnet kardemomme

  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Monter kMix med piskeris og stænklåg.

  2. Smelt 50 g af smørret og hæld det i skålen.

  3. Tilsæt sirup, kardemomme og salt, og bland.

  4. Skær resten af smørret i mindre stykker. Tilsæt lidt ad gangen og pisk til det er luftigt.

  5. Smag til med mere salt eller kardemomme, hvis nødvendigt.

  6. Kom smørret i en skål, drys lidt kardemomme over og server ved stuetemperatur.