)
Gulerodsbrød med kanel
1
Brød
Saftigt og luftigt brød med kanelkogte gulerødder.
Du skal bruge
Kanelkogte gulerødder:
150 g gulerod, ca. 2 stk
1 kanelstang (kan udelades)
Brød:
25 g gær
3 dl vand
½ spsk olivenolie
1 spsk lys sirup
ca. 7 dl hvedemel
1 tsk salt
Pensling:
1 spsk varmt vand
½ spsk sirup
Sådan gør du
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde sammen med kanelstangen.
Hæld vand på, så det dækker gulerødderne, og bring det i kog. Lad simre under låg, til gulerødderne er møre.
Monter kMix med K-blander og stænklåg.
Tag kanelstangen op og si vandet fra gulerødderne. Læg dem i skålen.
Tilsæt vand, olie og sirup, og kør til gulerødderne er most og blandingen er jævn.
Smuldr gæren i og tilsæt halvdelen af melet. Bland godt.
Skift til dejkrog og tilsæt resten af melet samt salt. Ælt dejen ved høj hastighed i 10 minutter, eller til den slipper skålens kanter.
Lad hæve under et viskestykke i 45 minutter.
Beklæd en brødform på 1½ liter med bagepapir.
Hæld dejen i formen. Brug en våd dejskraber til at glatte overfladen.
Lad hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Tænd ovnen på 185 grader og placer en rist nederst i ovnen.
Bag brødet i ca. 30 minutter, eller til det har fået farve og lyder hult, når du banker på det.
Bland varmt vand og sirup.
Tag brødet ud, pensl med sirupsvandet, og lad det køle af i en halv time før udskæring.
Server med pisket kardemommesmør.
Pisket kardemommesmør med ahornsirup
Du skal bruge
250 g smør
½ dl ahornsirup
½–1 tsk friskkværnet kardemomme
1 tsk salt
Sådan gør du
Monter kMix med piskeris og stænklåg.
Smelt 50 g af smørret og hæld det i skålen.
Tilsæt sirup, kardemomme og salt, og bland.
Skær resten af smørret i mindre stykker. Tilsæt lidt ad gangen og pisk til det er luftigt.
Smag til med mere salt eller kardemomme, hvis nødvendigt.
Kom smørret i en skål, drys lidt kardemomme over og server ved stuetemperatur.
)
)