Guacamole och Mango- och chilisås

Guacamole og Mango- og chilisaus

Til de mexicanske retter hører selvfølgelig også gode saucer – og her får du to favoritter, der komplementerer hinanden perfekt. Den frugtige mango- og chilisaus giver en afbalanceret varme med sødme. Guacamolen er et klassisk tilbehør med cremet avocado, hvidløg og chili – perfekt som dip, topping eller fyld.

Guacamole

Du skal bruge:

  • 2 avocadoer

  • Koriander efter smag

  • Saft og revet skal fra 1 lime

  • 1 hvidløgsfed

  • 0,5–1 grøn chili (afhængig af ønsket styrke)

  • Salt og peber

Gør sådan her: 

  1. Hak chilien fint og læg den i en morter sammen med hvidløget. Mos let.

  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og mos til en glat guacamole.

  3. Smag til med lime, salt og peber.

Mango- og chilisaus

Du skal bruge:

  • 1 mango

  • 0,5 rød chili

  • 0,5 lime

  • 1 x 2 cm frisk ingefær

  • Friske korianderblade efter smag

Gør sådan her: 

  1. Skær mango og chili i mindre stykker og blend i en blender, foodprocessor eller med stavblender til ønsket konsistens.

  2. Smag til med lime, chili og koriander.