Pumpapaj

Græskartærte

8

portioner

En smuk tærte med smag af kardemomme, butternutgræskar og kanel, toppet med flødeskum og flormelis.

Du skal bruge

Tærtedej:

  • 130 g smør

  • 3 dl hvedemel

  • ½ spsk. sukker

  • 1 tsk. kardemomme, stødt

  • Smør til formen

Fyld:

  • 300 g græskarpuré (ca. ½ butternutsquash)

  • 2 æg

  • 1½ dl brun farin

  • ½ dl ahornsirup

  • 2 spsk. hvedemel

  • 1 tsk. kanel

  • ½ tsk. ingefær, stødt

  • ½ tsk. salt

Topping:

  • 2 dl flødeskum

  • 2 spsk flormelis

  • 1 knsp. bagepulver

  • ½ spsk. flormelis

Sådan gør du

Græskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd en bageplade med bagepapir.

  2. Halvér græskarret på langs, udkern det, og læg halvdelene på bagepladen med skærefladen opad.

  3. Bag i ovnen, indtil græskarret er blødt, ca. 40 minutter.

  4. Lad græskarret køle lidt af, og tag derefter kødet ud. Blend det til en glat puré.

Tærtebund:

  1. Forvarm ovnen til 200°.

  2. Smør en tærteform med blødt smør.

  3. Skær det kolde smør i mindre stykker, og kom det i en foodprocessor.

  4. Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og kør, til det bliver til en grov krumme.

  5. Kram det sammen til en dej, og tryk den derefter jævnt ud i tærteformen.

Fyld:

  1. Pisk æg, græskar, mælk, sukker, ahornsirup og salt sammen.

  2. Hæld dejen i tærteformen, og bag den i den nederste del af ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil fyldet har sat sig.

  3. Lad tærten køle helt af, og lad den helst hvile i køleskabet natten over.

Topping:

  1. Pisk fløde, flormelis og bagepulver sammen. Smør eller fordel cremen på tærten. Drys eventuelt med flormelis.