
Græskartærte
8
portioner
En smuk tærte med smag af kardemomme, butternutgræskar og kanel, toppet med flødeskum og flormelis.
Du skal bruge
Tærtedej:
130 g smør
3 dl hvedemel
½ spsk. sukker
1 tsk. kardemomme, stødt
Smør til formen
Fyld:
300 g græskarpuré (ca. ½ butternutsquash)
2 æg
1½ dl brun farin
½ dl ahornsirup
2 spsk. hvedemel
1 tsk. kanel
½ tsk. ingefær, stødt
½ tsk. salt
Topping:
2 dl flødeskum
2 spsk flormelis
1 knsp. bagepulver
½ spsk. flormelis
Sådan gør du
Græskarpuré:
Forvarm ovnen til 220°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Halvér græskarret på langs, udkern det, og læg halvdelene på bagepladen med skærefladen opad.
Bag i ovnen, indtil græskarret er blødt, ca. 40 minutter.
Lad græskarret køle lidt af, og tag derefter kødet ud. Blend det til en glat puré.
Tærtebund:
Forvarm ovnen til 200°.
Smør en tærteform med blødt smør.
Skær det kolde smør i mindre stykker, og kom det i en foodprocessor.
Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og kør, til det bliver til en grov krumme.
Kram det sammen til en dej, og tryk den derefter jævnt ud i tærteformen.
Fyld:
Pisk æg, græskar, mælk, sukker, ahornsirup og salt sammen.
Hæld dejen i tærteformen, og bag den i den nederste del af ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil fyldet har sat sig.
Lad tærten køle helt af, og lad den helst hvile i køleskabet natten over.
Topping:
Pisk fløde, flormelis og bagepulver sammen. Smør eller fordel cremen på tærten. Drys eventuelt med flormelis.