Pumpabröd

Græskarbrød

8

stk.

Disse dejligt søde små brød både indeholder og ligner græskar! Et sjovt indslag på efterårets middage.

Du skal bruge

  • 400 g græskarpuré (ca. ½ butternutsquash)

  • 3 dl vand

  • 50 g gær

  • 10 dl hvedemel

  • 1 spsk. sukker

  • 1 spsk. salt

  • Stegesnor

  • 8 kanelstænger (til topping)

  • 2 spsk. ahornsirup (til topping)

Sådan gør du

Græskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd en bageplade med bagepapir.

  2. Halvér græskarret på langs, udkern det, og læg halvdelene på bagepladen med skærefladen opad.

  3. Bag i ovnen, indtil græskarret er blødt, ca. 30 minutter. Lad ovnen være tændt eller i det mindste lukket, indtil bollerne skal bages.

  4. Lad græskarret køle lidt af, og tag derefter kødet ud og blend det til en jævn puré.

Brød:

  1. Opløs gæret i vand.

  2. Tilsæt græskarpuré, sukker, salt og det meste af melet.

  3. Arbejd det sammen til en fast dej.

  4. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

  5. Tag dejen ud på en melet bageplade, del den i otte lige store dele, og form den til boller.

  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.

  7. Klip og placer 4 snore, så de danner en cirkel med otte 'lagkagestykker'. Læg en bolle på krydset i midten, tag alle snorene op, og bind dem løst sammen. Gør det samme med alle bollerne.

  8. Lad dem hæve tildækket i 45 minutter.

  9. Forvarm ovnen til 250 grader, og bag bollerne et trin under midten i ca. 10 minutter, eller indtil bollerne har fået farve.

  10. Bland ahornsirup med 1 dl varmt vand, og pensl bollerne.

  11. Løsn forsigtigt snorene, og tryk en kanelstang ind i midten af hver bolle. Lad bollerne køle af på en rist.