
Græskarbrød
8
stk.
Disse dejligt søde små brød både indeholder og ligner græskar! Et sjovt indslag på efterårets middage.
Du skal bruge
400 g græskarpuré (ca. ½ butternutsquash)
3 dl vand
50 g gær
10 dl hvedemel
1 spsk. sukker
1 spsk. salt
Stegesnor
8 kanelstænger (til topping)
2 spsk. ahornsirup (til topping)
Sådan gør du
Græskarpuré:
Forvarm ovnen til 220°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Halvér græskarret på langs, udkern det, og læg halvdelene på bagepladen med skærefladen opad.
Bag i ovnen, indtil græskarret er blødt, ca. 30 minutter. Lad ovnen være tændt eller i det mindste lukket, indtil bollerne skal bages.
Lad græskarret køle lidt af, og tag derefter kødet ud og blend det til en jævn puré.
Brød:
Opløs gæret i vand.
Tilsæt græskarpuré, sukker, salt og det meste af melet.
Arbejd det sammen til en fast dej.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Tag dejen ud på en melet bageplade, del den i otte lige store dele, og form den til boller.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Klip og placer 4 snore, så de danner en cirkel med otte 'lagkagestykker'. Læg en bolle på krydset i midten, tag alle snorene op, og bind dem løst sammen. Gør det samme med alle bollerne.
Lad dem hæve tildækket i 45 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader, og bag bollerne et trin under midten i ca. 10 minutter, eller indtil bollerne har fået farve.
Bland ahornsirup med 1 dl varmt vand, og pensl bollerne.
Løsn forsigtigt snorene, og tryk en kanelstang ind i midten af hver bolle. Lad bollerne køle af på en rist.