)
Enkel gnocchi i Trangia køkkenet
6
Portioner
Med brunet smør, fløjlsfod, spidskål, enebærrøget svinekæber og rårørte tyttebær.
Du skal bruge:
Gnocchi
500 g kartofler, melede
250 g hvedemel
4 æggeblommer
1 tsk. revet muskatnød
Salt
Tilbehør:
300 g spidskål, fintsnittet
150 g enebærrøget flæsk (eller bacon), i 2x2 cm tern
150 g fløjlsfod (eller østershatte)
100 g rårørte tyttebær
50 g smør
Rårørte tyttebær (tilberedes dagen før)
250 g frosne tyttebær
80 g sukker
Gør sådan her:
Skræl kartoflerne, og kog dem bløde i saltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Pres dem ned i en skål med en kartoffelpresser.
Bland de pressede kartofler med æg og salt til en pasta. Vend melet i, lidt ad gangen, til en glat dej. Dejen skal være ret løs, men kunne formes med melede hænder.
Rul dejen ud i 2-3 cm tykke ruller på et meldrysset bord. Pak rullerne ind i husholdningsfilm, så du kan flytte dem. Skær dem i stykker på 3 cm inden tilberedning, og læg dem på et meldrysset bord.
Bring rigeligt saltet vand i kog i en stor gryde. Kog gnocchierne i portioner i 2-3 minutter – de er klar, når de flyder op til overfladen. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Varm smørret op i en stegepande. Steg flæsket ved høj varme til det er gyldent, tilsæt derefter gnocchierne, og steg dem gyldne. Tilsæt fløjlsfod og kål, og steg det hele ved høj varme under konstant omrøring. Fordel på tallerkener, og servér med rårørte tyttebær.
Rårørte tyttebær
Bland ingredienserne i en skål, og lad tyttebærrene tø op sammen med sukkeret. Rør af og til for at opløse sukkeret.