Nötig dessertpizza

Dessertpizza med nødder

Pizza passer perfekt til enhver begivenhed, stor som lille, som forret, hovedret eller dessert. Det bedste er, at du kan toppen den med lige præcis det, du eller dine gæster bedst kan lide.

Her er en lækker opskrift på pizza med pistaciecreme, pisket ricotta, jordbær og hakkede pistacienødder.

Du skal bruge

Pizzadej

  • 12 g gær (ca. 1/4 pakke)

  • 1,5 dl vand, stuetemperatur

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. salt

  • 4 dl hvedemel

Topping

  • Pistaciecreme (køb eller lav din egen)

  • Ricotta

  • Piskefløde

  • Jordbær

  • Pistacienødder

Sådan gør du

  1. Pizzadej: Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vandet. Rør rundt, indtil gæren er opløst.

  2. Tilsæt olivenolie, salt og næsten alt hvedemelet. Arbejd dejen glat i en røremaskine eller i hånden. Tilsæt mere mel, hvis det er nødvendigt.

  3. Dæk med et rent viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time eller i køleskabet i ca. 8 timer eller natten over.

  4. Mens dejen hæver – pisk ricottaen med et skvæt fløde til en luftig konsistens.

  5. Arbejd dejen ud til en rund form, og fordel pistaciecremen.

  6. Bag den i din Big Green Egg, indtil pizzaen har luftige kanter og er blevet gylden.

  7. Tag den ud, og top med pisket ricotta, jordbær i skiver og hakkede pistacienødder.