Krämig Hummus

Cremet Hummus

4

portioner

Hummus er en af de retter, der definerer det palæstinensiske køkken. Den cremede blanding kan serveres både som tilbehør og som et måltid i sig selv med brød og grøntsager. Du kan koge kikærterne selv eller bruge købte, der allerede er klar til brug. Opskriften giver en stor portion hummus.

Du skal bruge

  • 380 g kikærter, kogte

  • 1 dl kikærtevæske

  • 1 fed hvidløg

  • 1,5 grønne chilier, stærk peber

  • 0,5 dl bladpersille, frisk og finthakket

  • 1,5 citroner, friskpresset saft

  • 1 dl lys tahin

  • 0,5 tsk. salt

Til servering

  • Et par hele kikærter (fra mængden ovenfor)

  • Paprikapulver

  • Bladpersille, frisk og finthakket

  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Hæld næsten al kikærtevæsken fra kikærterne, men gem 1 dl til at fortynde med. Gem nogle hele kikærter til pynt. Kom resten af kikærterne i en blender sammen med væsken, og blend til en glat creme.

  2. Pil og pres hvidløgsfeddet. Tilsæt hvidløg, chili, persille, citronsaft, tahin og salt direkte til kikærteblandingen, og blend godt, indtil du får en glat og cremet hummus. Smag til med mere salt eller citronsaft, hvis det er nødvendigt.

  3. Læg hummusen på en tallerken. Pynt med de hele kikærter, og dryp med olie. Top med hakket persille og lidt paprikapulver.