Chokladfondant

Chokoladefondant

4

Portioner

Du skal bruge:

  • 100 g mørk chokolade

  • 80 g smør

  • 3 æg

  • ½ dl brun farin

  • 2 spsk hvedemel

  • 1 knsp salt

  • Smør til formene

  • 50 g hindbær

  • 2 tsk flormelis

  • Mynte

Gør sådan her: 

  1. Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smør. Lad den køle lidt af.

  2. Smør fire ramekiner eller andre små ovnfaste forme med smør.

  3. Pisk æg og sukker luftigt.

  4. Tilsæt chokoladen lidt ad gangen, og pisk til en glat dej.

  5. Sigt mel og salt i, og rør til en jævn masse.

  6. Fordel dejen i formene, fyld højst 2/3 op.

  7. Hæld 1½ dl vand i bunden af multicookeren.

  8. Placer risten i lav position og sæt formene ovenpå.

  9. Vælg Bage-programmet og bag i 6–8 minutter afhængigt af formenes størrelse.

  10. Fondanterne skal have fået farve på overfladen, men stadig være bløde i midten.

  11. Afkøl let, drys med flormelis og server med hindbær og mynte.