Bulgogi i salladsblad

Bulgogi i salatblad

Koreas mest berømte ret internationalt er nok Korean BBQ. Den er enormt populær i Korea, men i dag serveres koreansk mad også i mange andre dele af verden. Og det er ikke så mærkeligt, for det er lækkert, sundt og en hyggelig måde at spise sammen på. Man griller skiveskåret kød ved bordet og spiser det sammen med ris og små grøntsagsretter. Det hele pakkes ofte i salatblade og spises med fingrene, hvilket kaldes ssam (som betyder »indpakket« på koreansk). Det plejer at være værdsat af alle omkring bordet, både store og små.

Du skal bruge:

Kød

  • 600 g hel entrecote

  • 4 spsk. japansk soja

  • 2 spsk. sukker

  • 1 spsk. sesamolie

  • 0,5 revet pære

  • 2 spsk. hvidvin

  • 2 fed hvidløg, revet

  • Neutral rapsolie til at stege i

Spinat i soja-vinaigrette

  • 150 g frisk spinat

  • 2 spsk. lys soja

  • 1 spsk. riseddike

  • 0,5 spsk. sukker

Sesammarinerede bønnespirer

  • 150 g friske bønnespirer (fra mungbønner)

  • 1,5 tsk. salt

  • 2 tsk. sesamolie

  • 2 tsk. ristede sesamfrø

Ssam-sauce

  • 3 spsk. gochujang

  • 3 spsk. doenjang

  • 1 spsk. sesamolie

  • 1 spsk. vand

  • 1 revet fed hvidløg

  • 2 hakkede forårsløg

  • 1 spsk. ristede sesamfrø

Sojamayonnaise

  • 2 dl mayonnaise (gerne japansk kewpie)

  • 2 tsk. japansk soja

  • 1 revet fed hvidløg

Til servering

  • Kogt koreansk/japansk ris

  • 3 forskellige slags salatblade, f.eks. hjertesalat, julesalat og hovedsalat

  • Kimchi (hjemmelavet eller købt)

Gør sådan her: 

Kød

  • Bland alle ingredienserne til marinaden. Skær kødet i så tynde skiver som muligt, og læg det i marinaden. Lad det stå i mindst 30 minutter, men gerne natten over. Steg derefter kødet, lidt ad gangen, på en rigtig varm pande i lidt rapsolie. Hvis du steger for meget på én gang, vil det koge i stedet for at stege, så undgå det.

Spinat

  • Læg spinaten i et dørslag. Kog 2 liter vand, og hæld det over spinaten. Skyl spinaten i iskoldt vand, indtil den er helt kold. Kram vandet ud af spinaten. Bland soja, riseddike og sukker, indtil sukkeret er opløst. Bland det godt med spinaten. Kom det i en skål.

Bønnespirer 

  • Kom bønnespirerne i en skål. Bring 2 liter vand i kog, og hæld det over bønnespirerne. Skyl derefter spirerne med iskoldt vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Bland spirerne med sesamolie, salt og sesamfrø. Læg dem i en skål.

Ssam-sauce

  • Bland alle ingredienserne sammen. Kom dem i en skål.

Server det nystegte kød med ssam-sauce, sojamayo, spinat og bønnespirer, ris, kimchi og salatblade til at lægge alt det gode i. Spis gerne med fingrene!