Danska potatisar

Brunede kartofler

Du skal bruge

  • 1 kg små kartofler eller aspargeskartofler

  • 1½ dl sukker

  • 50 g smør

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er næsten møre. Afkøl kartoflerne i koldt vand og pil dem med det samme. Lad dem hvile i køleskabet i et par timer eller natten over.

  2. Fordel sukkeret i en kold stegepande.

  3. Skru op for høj varme, og lad sukkeret smelte i nogle minutter uden omrøring.

  4. Skru ned til middel varme, og lad sukkeret smelte helt uden at røre.

  5. Tilsæt smøret og rør rundt.

  6. Kom de kolde kartofler i panden, og lad dem ligge et par minutter, så de bliver varme.

  7. Vend kartoflerne godt rundt, og lad dem stege i cirka ti minutter, eller indtil de er gennemvarme. Rør jævnligt.