Broccolisoppa

Broccolisuppe

4

Portioner

Lad dig omfavne af en skål grøn, cremet lykke! Denne broccolisuppe er nem at lave og fuld af smag fra mild hvidløg, aromatisk timian og sødme fra ærter. Perfekt som en let frokost eller en varmende aftensmad – toppet med frisk purløg for lidt ekstra.

Ingredienser

  • 1 stk frisk broccoli

  • 1 l vand

  • 1 dl ærter

  • 1 stk lille gul løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 stk grøntsagsbouillonterning

  • 1 dl fløde

  • 1 spsk majsstivelse

  • ½ spsk tørret timian

  • 5 g smør

  • Salt

  • Sort peber

Topping:

  • 1 spsk purløg

Tilberedning

  • Vask broccoli og skær den i mindre stykker.

  • Hak løg og hvidløg.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt broccoli, løg, hvidløg og timian. Rør rundt og svits til løget får lidt farve.

  • Opløs bouillonterningen i varmt vand, tilsæt og lad det koge, til stænglerne er møre (ca. 10 minutter).

  • Pisk fløde og majsstivelse sammen. Tilsæt sammen med ærterne og kog op under omrøring.

  • Tag gryden af varmen og blend suppen glat.

  • Smag til med salt og peber, og top med hakket purløg.