Blåbärspaj

Blåbærtærte

8

stykker

Tærteopskriften er beregnet til en form på 24 centimeter. Bruger du en større form, lav da 50% ekstra fyld

Du skal bruge

Tærtedej

  • 200 g smør

  • 5½ dl hvedemel

  • 1 spsk. sukker

  • 3-5 spsk. vand

  • Smør til formen

Fyld

  • 1 liter friske blåbær

  • 1 dl sukker

  • 1 spsk. citronsaft

  • ½ dl mel

  • 1½ spsk. majsstivelse

Topping

  • 1 æg

  • 1 knsp. salt

  • 1 spsk. rørsukker

Sådan gør du

Tærtedej

  1. Bland mel og sukker, og smuldr koldt smør i tern i blandingen.

  2. Saml dejen ved at tilsætte vandet lidt af gangen, og ælt det til en fast dej.

  3. Del dejen i to, og rul den ud mellem to stykker bagepair. Læg tærteformen ovenpå, læg cirka 4 centimeter til for at sække kanterne, og udskær en runding. Rul den sammen med papiret. Gentag med den anden halvdel af dejen.

  4. Læg rullerne i køleskabet i en halv time, mens du laver fyldet.

Bærfyld

  1. Kom blåbær i en skål, og bland dem med citronsaft.

  2. Bland sukker, mel og majsstivelse, og bland det derefter med bærrene. Rør rundt, indtil alle bær er dækket.

Bagning

  1. Forvarm ovnen til 225 grader, og sæt bageristen i midten af ovnen.

  2. Smør formen med smør.

  3. Tag dejrullerne ud, og læg den ene i tærteformen. Jævn dejen ud, og tryk den forsigtigt op langs kanterne.

  4. Læg bærrene i et jævnt lag i formen.

  5. Form den anden rulle dej til det ønskede låg, og læg den over tærten. Klem sammen med bunden, og skær eventuelt overskydende dej væk.

  6. Pisk æg og salt sammen, pensl tærten, og drys med sukker.

  7. Bag tærten i midten af ovnen i 15 minutter. Flyt tærten et trin ned, og sænk varmen til 175 grader.

  8. Bag i yderligere 25-35 minutter, eller indtil alt fyldet bobler.

  9. Lad den køle helt af. Server med vaniljecreme eller is.

Blåbærtærte – Opskrift | KitchenOne