)
Afrikanske samosaer
Du skal bruge
Fyld
250 g kød (lam, okse eller kylling), finthakket eller hakket
1 løg, finthakket
1 tsk. frisk ingefær, revet
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. cayennepeber (valgfrit, afhængigt af den ønskede styrke)
Salt og sort peber efter smag
2 spsk. olivenolie
1/2 dl frosne, grønne ærter
Frisk koriander eller persille, finthakket
Dej
4 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
2 spsk. olie
Ca. 2 dl vand
Yoghurtsauce
1 dl græsk yoghurt
1/2 kop frisk koriander, finthakket
1 fed hvidløg, presset
Saft fra 1 lime
Salt og sort peber efter smag
Til pensling og stegning
Fritureolie
Sådan gør du
Forbered fyldet
Steg løg, ingefær og hvidløg i olie, indtil løgene er bløde.
Tilsæt krydderier (spidskommen, koriander, gurkemeje, cayennepeber), salt og peber, tilsæt derefter kødet, og steg det, til det er gennemstegt. Bland det hele godt.
Rør de frosne ærter og frisk koriander eller persille i.
Lad fyldet køle af.
For et vegetarisk alternativ kan du bruge kogte kartofler, som du moser.
Lav dejen
Bland hvedemel og salt i en skål.
Tilsæt olie og gradvist vand, indtil du får en blød dej.
Del dejen i små kugler, og rul hver kugle ud til en tynd rund flade, eller brug KitchenAids pastarulle til at få dejen perfekt til dine samosaer.
Fyld samosaerne
Læg en skefuld fyld i midten af hver dejcirkel.
Dyp fingeren i lidt vand, og fold dejen over, så den danner en trekant, og tryk på kanterne for at forsegle samosaen.
Tilberedningsmulighed 1: Fritering i olie
Varm olien op i en dyb pande eller gryde. Varmen skal være ca. 180 grader.
Kom et par samosaer ad gangen i den varme olie, og friter dem gyldne over det hele, ca. 5-8 minutter.
Løft samosaen op med en hulske, og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Tilberedningsmulighed 2: Airfryer
Pensl hver samosa med lidt vegetabilsk olie.
Læg samosaerne i airfryeren, og steg dem ved 180 grader i ca. 12-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennemstegte.
Yoghurtsauce
Bland græsk yoghurt, saften af en lime, frisk koriander og hvidløg.
Smag til med salt og peber efter behov.
Lad saucen stå i køleskabet i mindst 30 minutter før servering, så smagen kan sætte sig.
Yoghurtsaucen giver en kølig og cremet kontrast til de krydrede afrikanske samosaer.