Kokkekniv, bladlængde 21 cm. En robust kokkekniv gør madlavning nemmere og sjovere. Den er køkkenets allrounder og kan klare de store opgaver med bravur. Marelds kokkekniv har et lidt bredere blad, hvilket gør den meget robust. Håndtaget buer ud i midten og spidser til mod bolsteret, så du får et sikkert greb, uanset om du holder over eller bag bolsteret.
Santoku, bladlængde 18 cm. Santoku-kniven er en klassisk japansk knivtype med høj præcision, her fremstillet med europæisk stålhårdhed. Santoku kan oversættes direkte til tre opgaver, hvilket kan tolkes som enten egnet til kød, fjerkræ og fisk eller til at skære, strimle og skære i tern. Uanset hvordan du vælger at fortolke det, er santoku et godt valg i køkkenet til tilberedning af både hverdagsmad og mere avancerede retter.
Filékniv, bladlængde 16 cm. Med en god filetkniv er det meget nemmere at klare opgaver, der ellers kan være svære, for eksempel at filetere en lakseside eller udskære en kylling. Mareld-filetkniven har et mellemblød flex, som giver dig god præcision under brug. Knivens profil med smalt blad gør den også velegnet til at skære eksempelvis skinke eller kød i skiver. Du får med andre ord en kniv, der giver dig god mulighed for at tage det næste skridt i køkkenet og blive en endnu skarpere hjemmekok.
Universalkniv, bladlængde 13 cm. Denne kniv er som en krydsning mellem en urtekniv og en mindre kokkekniv. Den er perfekt til at skære, hakke eller skære mindre grøntsager i tern, såsom skalotteløg eller hvidløg. Den er også et godt valg for dem, der er mere trygge ved en mindre kniv i køkkenet. En lille kniv med mange anvendelsesmuligheder - et godt valg i ethvert køkken.
Urtekniv, bladlængde 9 cm. Urtekniven er ofte køkkenets mest brugte kniv. Den er praktisk til alt såsom at rense af svampe, hakke krydderurter og chili, åbne indpakninger og skrælle af kartofler. Den er skarp, fleksibel og lille og giver dig god kontrol, når du hakker og skærer.
Vedligeholdelse For at vedligeholde dine knive bedst muligt anbefaler vi, at du vasker dem i hånden og tørrer dem straks af med et viskestykke. Opbevar dem om muligt på en knivliste eller i en knivholder for at holde knivene skarpe så længe som muligt. Vi anbefaler også, at du vedligeholder æggen med et slibestål eller en slibesten fra tid til anden. Du kan læse flere plejetips nedenfor.
Ved at slibe dine knive regelmæssigt kan du sikre, at de forbliver i god stand i lang tid fremover. Til vedligeholdelsesslibning kan du bruge en slibesten som eksempelvis Mareld Slibesten 1000/3000 grit.
For mere avanceret slibning anbefaler vi at kombinere en grovere slibesten med en finere slibesten. Du kan for eksempel bruge Mareld Slibesten 300/1500 grit og Mareld Slibesten 4000/8000 grit. Du starter så med den grovere sten med lav grit for at skabe en ny æg, og bruger derefter den finere sten med højere grit for at polere æggen til perfektion.