sommerlige kager
)
Sommertid og fester af alle slags betyder, at det er tid til at nyde – og imponere med – sommerlige kager! Når du kombinerer friske ingredienser og kreative dekorationer, kan du skabe kager, der stråler i solen. Her kommer nogle tips til, hvordan du planlægger kagebagningen til den festlige sæson.
Kageplanlægning - en trin-for-trin guide
Hvor tidligt kan man begynde at forberede dekorationerne, og hvornår kan man gøre kagen færdig for at slippe for at stresse på festdagen? Vi vil følge denne tidsplan for alle faserne af kagefremstillingen.
2-3 uger før festen - Sugarpaste og marcipanpynt
Brug lidt tid på fin pynt uden stress! Du kan lave pynt lavet af sukkerpasta og marcipan i god tid. Opbevar den derefter mørkt i en dåse el.lign. ved stuetemperatur, hvis det er pynt, som skal være lidt blødt. Hvis du vil have pynten til at tørre og holde formen, såsom blade eller blomster, kan du lade dem tørre først og derefter opbevare i en dåse ved stuetemperatur.
3 dage før festen (eller tidligere) - Bag kagebunden
Bag bunden, lad den afkøle og frys den, det gør det nemmere, når du skal skære bunden.
2 dage før festen - Del bunden og læg fyldet på
Tag bunden ud af fryseren og del den inden den er helt optøet, så krummer den ikke lige så meget. Tilsæt fyldet, pak kagen ind i plastfolie og opbevar den i køleskabet. Så når kagebunden at trække fyldet til sig og blive saftig og god.
Dagen før - Pynt kagen
Smør kagen op med creme eller en smørbaseret creme. Rul sugarpaste eller marcipan ud og dæk kagen. Så er der kun tilbage at pynte kagen! Sæt pynten fast med lidt vand, glasur eller sukkervand og stil derefter kagen i køleskabet.
)
)
Få kagesucces med Wilfa Probaker
En køkkenmaskine designet i samarbejde med det norske kokkelandshold! Med den store 7 liters roterende skål kan du nemt ælte en dej på op til 5 kg. Derudover er der 20 forskellige hastighedsindstillinger, så du har fuld kontrol over bagningen og kan justere efter din opskrift. KM1B-70 røremaskinen klarer mange opgaver i køkkenet, og er en perfekt hjælpende hånd.
Unik dejkrog: optimerer udviklingen af gluten i dejen, mens designet forhindrer dejen i at klatre op ad krogen.
Dobbelt piskeris: sikrer, at du får let og luftig piskning hurtigt og effektivt
Flexi-piskeris: silikonekanter, der gør det nemt at skrabe alle ingredienserne op i skålen, så du får en glat og fin dej, når du f.eks. bager kager
)
)
)
)
)
)
De bedste hjælpemidler til for kagebagning og pyntning
Hvis du vil lykkes rigtig godt med kagen og få det bedste resultat, er det en god idé at bruge gode bageredskaber. Her kommer en række tips til grej, der gør det lettere at bage:
Sprøjte og tyl - Dekorer dit bagværk som en rigtig professionel med forskellige sprøjtetyller!
Kagering - Byg din kage direkte i ringen. Den holder fyldet sammen, så fyldet bliver, hvor det skal, og forhindrer at det bliver mast.
Paletkniv - Brug paletkniven til at få et flot og professionelt resultat, når du kommer flødeskum på kagen.
Springform - Med en springform får du nemt hele kanten af bageformen, så kagebunden kan derfor næsten ikke gå galt!
Kagerulle - Bagerens bedste ven! Rul marcipanen ud til kagen i et snuptag.
Kageudglatter – En udglatter gør det nemmere at få marcipanen eller sukkerpastaen helt glat på kagen.
Køkkenvægt - Få perfekte resultater ved at måle alle ingredienserne præcist.
Drejefad – Med et drejefad bliver det nemmere at pynte kagen og gøre den jævn.
)
)
)
)
)
)
Sommerlige smagsoplevelser
Her er seks forskellige kager med friske ingredienser, der indfanger sommerstemningen og er perfekte til fødselsdage, havefester og kaffepauser i solen:
Blåbærkage med lemon curd, mascarponecreme og friske blåbær.
Prinsessekage med jordbærmarmelade og vaniljeskum – eller prøv med friske hindbær eller rabarber for endnu mere smag af sommer!
Hyldeblomstkage med lagkagebund, hyldeblomstmousse, friske jordbær og citronmelisse.
Citronmarengskage med rabarberkompot og toppet med brændt italiensk marengs
Ferskentærte med hvid chokoladecreme, friske ferskner i skiver og revet citronskal.
Pavlova med mandelmasse og masser af blandede sommerbær, drysset med flormelis.
Tips! Smagssæt sukker til at pynte kagen med eller give som gave
Rosensukker
Rosensukker er velegnet til de fleste bagværk, eksempelvis skorper, småkager eller bløde kager. Det er også godt til at sukkere papiret til rouladen med rosensukker. Men husk på, at det er vigtigt at bruge usprøjtede roser.
Vaniljesukker
Perfekt gave til en, der kan lide at bage. Det her er også et godt tip, når du kun har brugt vaniljefrøene. Så kan man tage selve stangen og opbevare den i sukker. Når man har nok mixer du dit eget vaniljesukker.
Lavendelsukker
Lavendelsukker passer, ligesom rosensukker, i langt de fleste bagværk. Personligt kan jeg godt lide at bage skorper med lavendelsukker, men jeg synes også, det er godt til at give smag til eksempelvis æblecreme eller ovnbagte æblebåde med lavendelsukker.