Vitaminer

Vitaminer

Maksimer vitaminindtaget!

Juicebarer er mere populære end nogensinde, men med det rigtige udstyr kan du presse dine favoritdrikke derhjemme i
køkkenet - prisvenligt, hurtigt og enkelt. En smoothie passer godt til morgenmad eller som mellemmåltid efter træning, mens
en juice kan pifte op, når du er sugen på noget sødt. Forskellen på en juice og smoothie er først og fremmest fibrene.
Når du laver en smoothie, blender du frugt og grøntsager hele, hvilket bevarer fibrene. Du bliver mættere og får
i dig mere næring, mens en juice hverken indeholder skal eller frugtkød. Nedenfor har vi samlet tips og produkter
som hjælper dig med at holde dig rask!

JUICE - HVILKEN MASKINE SKAL JEG VÆLGE?

HVORFOR SKAL MAN VÆLGE EN BLENDER?

RECEPT

Det bliver stadig mere populært at fokusere på ernæring og sundhed. Boostende juicer, probiotika til tarmhelsen og
fødevarer der fremmer immunforsvaret. Her deler vi tre virkelig næringsrige opskrifter!

Ingefærshot

En ingefærshot om dagen siges at gøre underværker for fordøjelsen og modvirke forkølelse. Det kan vi lide! Denne opskrift giver dig en halv liter færdig drik og holder i ca. 1-2 uger i køleskabet.

  • 200 g frisk ingefær

  • 2 citroner

  • 5 dl vand

  • 2 teskefulde honning

Gør sådan her:

  1. Skræl ingefæren og riv den fint. Halver og pres saften ud af citronerne.

  2. Læg ingefær og vand i en gryde og varm det op ved lav varme, det må ikke komme over 60°.

  3. Tag gryden af pladen og tilsæt citronsaft og honning.

  4. Lad stå ca 20 min. Si blandingen op i en flaske.

Gurkemeje- og ingefærshot

En shot fyldt med vitaminer og antioxidanter!

  • 50 g frisk gurkemeje, skrubbet og i stykker

  • 250 g frisk ingefær, skrællet og i stykker

  • 2 citroner, presset saft

  • 3 appelsiner, presset saft (eller blodappelsin, grapefrugt eller valgfri citrusfrugt)

  • ev vand

Gør sådan her:

  1. Læg alle ingredienserne i en råsaftscentrifuge og pres saften ud fra ingredienserne (det kan også gøres med en stavblender, blend i så fald i nogle minutter og si gennem en finmasket si).

  2. Fortynd eventuelt med lidt vand, hvis du synes, den er for stærk.

  3. Hæld op i en flaske og opbevar i køleskabet, den holder fint i mindst 7 dage. Ryst før du drikker.

Forfriskende frugt- og grøntsagsjuice, 2 portioner

  • 2 store rødbeder (400 g) i grove stykker

  • 2 anskårne selleristængler (200 g)

  • 130 g mangoldblad

  • 2 store grønne æbler (400 g) i grove stykker

  • 2 1/2 dl blade fra bladpersille

  • 1 mellemstor citron (140 g) i både

  • 20 g skrællet, frisk ingefær

Gør sådan her:Kør ingredienserne gennem en råsaftcentrifuge ned i en kande. Rør rundt og server straks.

TIPS!Råsaftcentrifugen giver en fiberrig og nyttig juice. Server den straks for at udnytte alle næringsstoffer fra frugterne og grøntsagerne.