Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Maximér dit vitaminindtag!

I disse kolde tider er der nemt til overspringshandlinger derhjemme. Det er blevet super populært med nemme løsninger som kartonjuice. Men med det rette udstyr kan du nemt, hurtigt og overkommeligt presse dine egne favorit juice hjemme i køkkenet. En smoothie er for eksempel fantastisk til morgenmaden eller som en snack efter træningen, mens en juice kan nedsætte trangen efter noget sødt. Når du laver en smoothie blander du frugter og grøntsager hele, så du bevarer fiberen, du får mere ernæring og bliver mættet. Og en friskpresset juice kan du filtrere så den ikke indeholder frugtkød eller grums. Nedenfor har vi samlet nogle tips og nogle produkter der hjælper dig med at holde dig sund!

HVAD SKAL JEG VÆLGE?

Slowjuicer

En slowjuicer presser langsomt væsken ud af frugten eller grøntsagen gennem et filter med en hastighed på ca. 40-90 o/min. Takket være denne blide ekstraktionsmetode får du en klar juice uden så meget skum. På grund af det lave omdrejningstal er en slowjuicer meget mere støjsvag end en saftpresser. Det tager dog længere tid at udvinde den samme mængde juice. Da juiceekstraktionen er så blid, indeholder den færdige juice mindre ilt. Dette betyder at det forbliver bedre i køleskabet. Pressemetoden giver også anledning til mindre skum og en klarere juice. 

I slowjuiceren er det bedst at komme bløde frugter og grøntsager i, men det er naturligvis også godt med bladgrøntsager, urter og mellemhård frugt såsom æbler i. En stærkere model kan også håndtere hårde grøntsager såsom gulerødder og rødbeder.

Brug gerne det ekstra frugt- og grøntsagskød til f.eks. grøntsagsbøffer, falafler eller småkager.

Saftpresser

Med en saftpresser får du meget mere kraft og dermed muligheden for at fremstille juice fra både grøntsager og hårdere frugter som æbler og pærer. Maskinen udskiller saften ved at kaste frugten ind i et meget fint rivejern ved en utrolig høj hastighed ca. 10.000-20.000 0/min. På grund af den høje hastighed absorberer saften meget ilt og fastholder derfor ikke ernæringen så godt når den står på køl i lang tid. Saften bliver heller ikke så klar, da der undertiden kommer stykker af kødet i, hvilket får juice til at grumse. Dette afhænger naturligvis af den frugt eller grøntsag du bruger. 

Brug den masse, der er tilbage til at lave grøntsagsbøffer eller en gulerodskage. 

Mixer & blender

Blenderen kan du bruge hvis du vil lave smoothies, fordi den ikke sorterer fiberen i frugter og grøntsager. Blenderen bruger nemlig knive i stedet for centrifugering eller presning, og for en tykkere struktur, kan du nemt tilføje isterninger eller frosne ingredienser. Den tykkere struktur er både god for fordøjelsen, men giver også mere fiber. 

Når du blender det, bruges hele frugten og intet smides væk. Og du kan bruge blenderen og mixeren til mere end du tror - lige fra pesto til pina colado. Hvis du vil have en maskine der kan håndtere alt, og vi mener alt: Knuse nødder og is, lave hjemmelavet is eller sågar opvarme supper - så skal du bare have en højhastighedsblender fra Blendtec eller Vitamin. Lidt dyrere - men en fantastisk investering. 

3 HURTIGE OG NEMME SMOOTHIES

Grøn smoothie, 2 portioner

  • 1 mellem lime (90 g)
  • 1 mellem æble (150 g)
  • 1/2 agurk (130 g)
  • 1/2 mellem avokado (125 g)
  • 320 ml kokosmælk
  • 30 g babyspinat
  • 1 tsk frisk, fintrevet ingefær
  • 50 g grønkål

Sådan gør du: Skræl limen og fjern kerner. Hak massen groft og gør derefter det samme med æble, agurk og avokado. Bland ingredienserne til en glat smoothie. Opdel i to glas og top helst med knus is. Server straks. 

TIPS! Tilsæt flere grøntsager og frugter såsom pære, broccoli eller honningmelon. Vælg spæd grønkål så du ikke behøver at fjerne de hårde stilke. Top smoothien med ristet kokosnød og chiafrø. 

Tropisk frugtsmoothie, 2 portioner

  • 1 1/4 dl friskpresset appelsinjuice
  • 1 lille ananas (450 g) i grove stykker
  • 1 dl frisk sigtet passionsfrugtjuice (svarende til 5 passionsfrugter)
  • 2 1/2 dl mager yoghurt
  • 1 spsk hvedekim

Sådan gør du: Bland ingredienserne til en glat masse. Hæld det i to glas og top med knust is og en halv passionsfrugt. 

Opfriskende frugt- og grøntsagsjuice, 2 portioner

  • 2 store rødbeder (400 g) i grove stykker
  • 2 selleristænger (200 g)
  • 130 g bladbede
  • 2 store grønne æbler (400 g) i grove stykker
  • 2 1/2 dl persilleblade
  • 1 mellem citron (140 g) i bidder
  • 20 g skrællet, frisk ingefær

Sådan gør du: Kør ingredienserne gennem en saftpresser over i en kande, rør det og server straks. 

TIPS! Saftpresseren giver en rig og fyldig juice. Server det straks for at samle alle næringsstoffer fra frugter og grøntsager. 

OPSKRIFT

Blomkåls- og linsesalat fra Mellemøsten

Dette er en ret med en masse interessante smage - den er sød, varm og krydret - og den er mættende uden
at være for tung. Derudover ser det imponerende og lækkert ud uden at virke kompliceret eller for anerledes.

Du skal bruge:

4 portioner

  • 1 blomkålshoved
  • 4 spsk koldpresset olivenolie
  • ½ tsk malet spidskommen
  • ½ tsk malet kanel
  • ½ tsk malet ingefær
  • En knivspids cayennepeber
  • Havssalt og frisk malet sort peber
  • 5 dl (400 g) kogte belugalinser eller grønne linser
  • 1 liten rødløg, skrællet
  • 12 dadler, udkernet
  • 1 1/2 dl (75 g) ristede mandler
  • 100 g babyspinat

Cremet tahinidressning

  • 2 spsk tahini
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk flydende honning
  • Havssalt og frisk malet sort peber

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 225° og kom bagepapir på en plade. Opdel blomkålen i små buketter og kom dem i en skål. Drys med olivenolie, spidskommen, kanel, ingefær, salt og peber. Bland det godt. Kom derefter blomkålen ud på pladen og steg dem i ovnen i 20-25 minutter eller indtil blomkålen er blød og gyldenbrun. 
  2. Tag blomkålen ud af ovnen og lad den afkøle. 
  3. Tilsæt alle ingredienserne til dressingen i en serveringsskål med salt og peber og bland det hele. Læg de kogte linser i, og bland det igen.
  4. Skær rødløget i tynde skiver, skær dadlerne diagonalt og tyndt og hak mandlerne. Kom halvdelen af dadlerne og mandlerne i serveringsskålet sammen med blomkål, rødløg og spinat. Bland det godt og drys herefter resten af dadlerne og mandlerne på toppen.
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Du er altid velkommen til at ringe eller sende os en e-mail.
70 777 554