Det er blevet super populært med nemme løsninger som kartonjuice. Men med det rette udstyr kan du nemt, hurtigt og overkommeligt presse dine egne favorit juice hjemme i køkkenet. En smoothie er for eksempel fantastisk til morgenmaden eller som en snack efter træningen, mens en juice kan nedsætte trangen efter noget sødt. Når du laver en smoothie blander du frugter og grøntsager hele, så du bevarer fiberen, du får mere ernæring og bliver mættet. Og en friskpresset juice kan du filtrere så den ikke indeholder frugtkød eller grums. Nedenfor har vi samlet nogle tips og nogle produkter der hjælper dig med at holde dig sund!
Det er blevet super populært med nemme løsninger som kartonjuice. Men med det rette udstyr kan du nemt, hurtigt og
overkommeligt presse dine egne favorit juice hjemme i køkkenet. En smoothie er for eksempel fantastisk til morgenmaden eller
som en snack efter træningen, mens en juice kan nedsætte trangen efter noget sødt. Når du laver en smoothie blander du frugter
og grøntsager hele, så du bevarer fiberen, du får mere ernæring og bliver mættet. Og en friskpresset juice kan du filtrere så den
ikke indeholder frugtkød eller grums. Nedenfor har vi samlet nogle tips og nogle produkter der hjælper dig med at holde dig sund!
En slowjuicer presser langsomt væsken ud af frugten eller grøntsagen gennem et filter med en hastighed på ca. 40-90 o/min. Takket være denne blide ekstraktionsmetode får du en klar juice uden så meget skum. På grund af det lave omdrejningstal er en slowjuicer meget mere støjsvag end en saftpresser. Det tager dog længere tid at udvinde den samme mængde juice. Da juiceekstraktionen er så blid, indeholder den færdige juice mindre ilt. Dette betyder at det forbliver bedre i køleskabet. Pressemetoden giver også anledning til mindre skum og en klarere juice.
I slowjuiceren er det bedst at komme bløde frugter og grøntsager i, men det er naturligvis også godt med bladgrøntsager, urter og mellemhård frugt såsom æbler i. En stærkere model kan også håndtere hårde grøntsager såsom gulerødder og rødbeder.
Brug gerne det ekstra frugt- og grøntsagskød til f.eks. grøntsagsbøffer, falafler eller småkager.
Med en saftpresser får du meget mere kraft og dermed muligheden for at fremstille juice fra både grøntsager og hårdere frugter som æbler og pærer. Maskinen udskiller saften ved at kaste frugten ind i et meget fint rivejern ved en utrolig høj hastighed ca. 10.000-20.000 0/min. På grund af den høje hastighed absorberer saften meget ilt og fastholder derfor ikke ernæringen så godt når den står på køl i lang tid. Saften bliver heller ikke så klar, da der undertiden kommer stykker af kødet i, hvilket får juice til at grumse. Dette afhænger naturligvis af den frugt eller grøntsag du bruger.
Brug den masse, der er tilbage til at lave grøntsagsbøffer eller en gulerodskage.
Det er blevet mere populært at lægge vægt på næring og sundhed. Juice der booster, probiotika for en god tarmflora og fødevarer der gavner immunforsvaret. Her får du tre næringsrige opskrifter!
Et ingefærshot om dagen, siges at være tricket for en god fordøjelse og modvirker forkølelse. Den tanke kan vi godt lide! Denne opskrift giver dig en halv liter færdig ingefærshot og kan holde i ca. 1-2 uger i køleskabet.
Et shot fyldt med vitaminer og antioxidanter.
Sådan gør du: Kør ingredienserne gennem en saftpresser over i en kande, rør det og server straks.
TIPS! Saftpresseren giver en rig og fyldig juice. Server det straks for at samle alle næringsstoffer fra frugter og grøntsager.