Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Der findes masser af spændende retter, der er for alle, som har besluttet sig for at
spise mere vegetarisk, men hvis det føles skræmmende, er vegetarisk husmandskost fuldt ud muligt
og slet ikke kompliceret! Den vigtigste del af en ret behøver ikke at være i selve råvaren,
men derimod i smagen og udførelsen. Prøv at tage de klassiske retter, som du normalt laver
men udskift kødet med en slags vegetarisk erstatning. Nu om dage har erstatningerne og
teknikkerne til at tilberede plantebaseret mad udviklet sig så meget, at det er nemmere, end du tror.

Få et boost med bælgfrugter

Der er mange grunde til at spise flere bønner, linser og ærter. De er proteinrige, billige og kan varieres i det uendelige. Det er super godt at blande i gryderetter eller som en lækker tilføjelse til efterårssalaten, og tilsætter du bønner eller linser i dejen, bliver brødet endnu mere saftigt og nærende. Har du ikke selv overskud til at lægge bælgfrugterne i blød samt tilberede dem, findes der masser af varianter på dåse eller i papiremballage.

Mere broccoli og gulerødder!

I dag bruges kun en tredjedel af en broccoli, selvom en stor del af den er helt spiselig, inklusive stokken og bladene. Broccolistokken er rigtig god at skære i skiver og bruge i wok - det giver godt bid. Koger du den, skal den koge lidt længere end buketterne. I USA sælges broccoliblade faktisk som deres eget fuldgyldige produkt. Gulerodstoppene kan laves til en god pesto.

Tre tomattips!

1. Kog chutney - gerne på en blanding af røde, gule og grønne tomater. Perfekt til ostebrættet.
2. Lav tomatmarmelade smagt til med citron og ingefær. Den er god til scones og fuldkornsbrød.
3. Frys grofthakkede tomater ned. Perfekt at blande i den vegetariske bolognese eller i vinterens lækre gryderetter. Du kan også dele dem og tørre dem i ovnen.

REDSKABSTIPS

Mandolinjern

Få dig et alsidig mandolinjern og høvl alt - kål, rodfrugter og andre grøntsager - helt tyndt, så de fungerer ligesom salatblade.

Trykkoger

Bevar flere af de vigtige næringsstoffer i maden og spar en masse tid takket være en trykkoger – i nogle tilfælde kan du spare over 80% af den normale tilberedningstid!

Grøntsagskniv

En grøntsagskniv har en runding, der gør, at den kan bevæges i vuggende og kontrollerede bevægelser, hvilket fører til nem grøntsagssnitning!

OPSKRIFTER

Ovnristede middelhavsgrøntsager og halloumi

Saml alle ingredienserne til en komplet middag på en bageplade og lad ovnen klare al tilberedningen!

Du skal bruge:

4 portioner

  • 500 g små kartofler, skrubbede
  • 4 gulerødder, skrubbede
  • 2 røde peberfrugter, udkernede
  • 1 squash
  • 1 helt hvidløg
  • 1 økologisk citron, vasket
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 4 spsk koldpresset olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 250 g halloumi
  • 12 sorte kalamata oliven, udstenede

Til servering

  • Rucola eller blandede salatblade
  • Ristede pinjekerner
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Koldpresset olivenolie
  • Balsamicoeddike

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200° C og beklæd en bageplade med bagepapir. Skær kartofler, gulerødder, peberfrugt og squash i rimelig store stykker, del hvidløget på midten og skær citronen i tynde skiver. Kom det hele på bagepladen og tilsæt rosmarin. Dryp olivenolie over, krydr med salt og peber og bland godt. Bag i ovnen i 25-30 minutter eller til grøntsagerne er næsten møre.
  2. Bræk halloumien i rimelig store stykker og fordel den over grøntsagerne sammen med oliven. Sæt ovnen på grilltilstand, skru op for varmen og grill det hele i 5-10 minutter eller indtil osten og grøntsagerne er bløde og gyldenbrune.
  3. Server de ovnristede grøntsager toppet med en håndfuld rucola og lidt pinjekerner. Smag til med salt og peber og drys med lidt olivenolie og balsamicoeddike.

Friturestegte kartofler med basilikum, parmesan, solsikkekerner, strimlet løg og spinat

Du skal bruge:

4 portioner

  • 600 g faste kartofler, i grove skiver
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 potte basilikum, plukkede blade
  • 50 g babyspinat
  • 100 g revet parmesanost
  • 1 dl solsikkekerner, ristede
  • 1 rødløg, fint skåret
  • 3 spsk presset citronsaft
  • Fritureolie
  • Salt

Sådan gør du:

  1. Kom hvidløg i en skål.
  2. Steg kartoflerne i olie i en gryde eller stegepande, til de er sprøde og gennembagte.
  3. Hæld kartoflerne over det finthakkede hvidløg. Vend forsigtigt rundt og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen citronsaft og salt.
  4. Udnyt varmen fra kartoflerne og vend rundt i salaten, så du lokker alle aromaer og smage frem.
  5. Smag til med salt og citronsaft.

Vegetarisk lasagne

Du skal bruge:

4 portioner

  • 2 squash
  • 1 aubergine
  • 200 g svampe, f.eks. østershat
  • Lidt olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg, hakket
  • Salt
  • 6-8 friske lasagneplader
  • 250 g ricotta
  • 1 kugle bøffelmælksmozzarella (125 g)
  • Frisk timian til servering

Tomatsauce

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • Olivenolie
  • Ca. 600 g hakkede tomater på dåse
  • 1 håndfuld frisk timian, hakket
  • Salt og peber
  • 1 knivspids sukker

Sådan gør du:

  1. Skær squash og aubergine i tynde, aflange skiver. Skær svampene i mundrette stykker. Steg zucchini, aubergine og svampe lækkert gyldenbrune sammen med hvidløg. Tilsæt salt.
  2. Tomatsauce: Varm olie op i en gryde. Steg løg og hvidløg. Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre i 10 minutter. Tilsæt hakket timian og smag til med salt, peber og sukker.
  3. Tænd ovnen ved 180 grader. Fordel lidt tomatsauce i bunden af ​​et ovnfast fad. Læg et lag grøntsags- og lasagneplader og 1/3 af tomatsaucen på. Top med halvdelen af ​​ricottaen, og læg derefter et nyt lag grøntsags- og lasagneplader.
  4. Gentag trinene og afslut med tomatsauce. Fordel mozzarellaen og resten af ​​ricottaen ovenpå. Bag lasagnen i ovnen i cirka 40 minutter. Pynt med timian og server med det samme.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne