Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Madinspiration fra Østen er det helt store lige nu! Ramen - den japanske nudelsuppe proppet med
umami - bliver mere og mere populær. Suppen serveres med et væld af forskellige ingredienser og
spises hovedsageligt med spisepinde. Det er kun bouillonen, der spises med en ske, medmindre du vil
drikke den direkte fra skålen. Christin byder på ramen med kyllingebouillon, sprængt svinebryst og
chiliolie, toppet med blandt andet majs, shiitake-svampe og forårsløg.

Toppings

Det sjoveste ved denne ret er måske alle de mange forskellige toppings, som du kan gå amok med. Du kan komme lige præcis det på, du har lyst til, men her er nogle af de mest almindelige toppings til inspiration!

  • Kimchi (fermenteret kinakål med bl.a. chili, ingefær, hvidløg, radiser, gulerod og forårsløg)
  • Chashu (sprængt svinebryst)
  • Nori (tørret tang)
  • Ajitama (sojamarineret blødkogt æg)
  • Rå svampe i tynde skiver
  • Julienneskårne forårsløg
  • Pak Choi (en asiatisk kål med mild smag og bløde grønne blade)
  • Sprøde bønnespirer
  • Lime
  • Koriander
  • Chili
  • Sesamolie
  • Ristede sesamfrø
  • Syltede rodfrugter eller grøntsager som f.eks. rødløg, gulerødder eller gule beder
  • Friskpresset hvidløg
  • Majs
  • Sriracha

PRODUKTTIPS TIL TOPPINGS

HURTIG KIMCHI RAMEN

Du skal bruge:

4 portioner

  • 1 ½ liter kyllingebouillon
  • 2 spsk sojasovs
  • 2 spsk lys misosauce
  • 200 g kimchi
  • 4 æg
  • ½ bundt forårsløg
  • 250 g ramen-nudler
  • 100 g enoki-svampe eller andre lyse svampe
  • 1 spsk chiliflager

Fremgangsmåde:

  1. Varm bouillonen op med sojasauce og misosauce. Hak halvdelen af kimchien groft og tilsæt den til bouillonen. Fyld en stegepande halvt op med vand, og varm det op til det simrer.
  2. Slå æggene ud et efter et i en kop og hæld dem forsigtigt i vandet. Pochér dem i 4 minutter, og tag dem ud med en grydeske.
  3. Skyl og hak løgene. Kog nudlerne og si vandet fra.
  4. Anret nudlerne i skåle sammen med svampene og resten af kimchien. Tilsæt de pocherede æg, og hæld den varme suppe over. Serveres med forårsløg og chiliflager.

Christin Kashous ramen med svinebryst

Du skal bruge:

4 portioner

Kyllingebouillon

  • 700 g kyllingelår med ben eller et kyllingeskrog
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 løg
  • 4 forårsløg
  • 2 tykke skiver ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • salt

Chashu, sprængt svinebryst

  • 600 g sprængt svinebryst med svær
  • 2 dl japansk sojasauce
  • 4 dl vand
  • 3 skiver ingefær
  • 1 forårsløg

Chiliolie

  • 1 dl vegetabilsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk Sichuanpeber
  • ½ dl gochugaru chiliflager (koreansk chili) eller 1 dl chiliflager
  • salt

Toppings

  • 300 g majs eller 2 majskolber
  • 2 spsk smør
  • 150 g shiitake-svampe
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 forårsløg
  • 4 portioner friske ramen-nudler
  • 4 spsk hvid misopasta

Tips! Hvis du ikke vil lave chashu (svinebryst), kan du bruge kødet fra kyllingen og toppe din ramen med det i stedet.

Sådan gør du:

Kyllingebouillon

  1. Kom kylling og olie i trykkogeren. Lad det stege, mens du skærer grøntsagerne. Skær løg og forårsløg i grove tern og knus hvidløgene. Kom det i trykkogeren, og tilsæt vand til den maksimale grænse (2/3 dele). Læg låget på og bring i kog ved høj varme for at få trykket op. Sænk derefter varmen og lad det simre i 45 minutter.
  2. Sluk derefter for varmen, og lad trykkogeren stå, indtil trykket er forsvundet. Det tager normalt ca. 10 minutter.
  3. Si bouillonen og varm den først op igen, når du er klar til servering. Bouillonen kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage, eller du kan fryse den ned.

Chashu

  1. Skær et par lange snit i sværen.
  2. Skær forårsløg i 3 stykker. Læg alle ingredienserne i en gryde og kog svinebrystet i 1,5 time ved middel varme. Vend svinebrystet hvert 20. minut.
  3. Sluk derefter for varmen og lad svinebrystet køle af i gryden. Skær derefter kødet i 1-2 cm tykke skiver.

Chiliolie

  1. Hæld olien i en lille kasserolle og tilsæt hvidløg og Sichuanpeber. Varm olien op til 100° C ved hjælp af et stegetermometer. Sænk varmen, når olien begynder at stige i temperatur. Steg hvidløg og Sichuanpeber i olien i 10 minutter.
  2. Hæld chiliflagerne i en skål, som tåler høj varme. Si olien henover chiliflagerne. Rør rundt og smag til med salt.

Toppings

  1. Skær svampene i grove skiver eller behold dem hele. Steg i sesamolie ved middel varme i 2-3 minutter.
  2. Steg majsene i smør i 5-7 minutter, indtil de er gyldenbrune. Eller steg majskolberne i smør og skær derefter majsene af.
  3. Skær forårsløg i tynde skiver

Servering

  1. Bring den siede kyllingebouillon i kog og tag en anden gryde frem for at koge nudlerne. Stil fire dybe skåle ud til servering. Kom 1 spsk misopasta i hver skål og et par teskefulde chiliolie. Hæld den varme bouillon over og pisk misopasta og chiliolie sammen med kyllingebouillonen.
  2. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, si vandet fra og fordel dem i serveringsskålene. Top din ramen med chashu, de smørstegte majs, shiitake-svampene og forårsløg. God fornøjelse!
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne