Orrefors

Orrefors har siden 1898 været forankret i en skandinavisk designtradition, kendetegnet ved tidløs æstetik, innovativt håndværk og holdbar kvalitet. Orrefors tilbyder premiumprodukter designet af anerkendte formgivere til et designinteresseret publikum. Glas og form er altid i fokus – med enkelhed, funktion og elegance.

Nyheder

Orrefors er et af Sveriges mest ikoniske glasværker, kendt verden over for sin kombination af håndværk, design og tidløs elegance. Gennem årene er mange serier fra Orrefors blevet eftertragtede samlerobjekter – ikke kun for deres æstetiske værdi, men også for deres historie og det mesterlige håndværk bag hver enkelt del. Klassiske serier som Erik, Intermezzo og Carat er blevet særligt populære blandt samlere, takket være deres unikke design og høje kvalitet. At samle på Orrefors er at samle på et stykke svensk designhistorie – og hvert glas, hver skål eller vase fortæller sin egen historie. Udforsk årets nyheder nedenfor.

Intermezzo

Orrefors’ håndværkere i Småland og Erika Lagerbielke har længe haft et fælles mål: at kunne fylde Intermezzos karakteristiske boble med guldpigment (i stedet for den traditionelle blå farve). Som de perfektionister de er, har det taget sin tid – men resultatet har bestemt været ventetiden værd. Indkapslet i det krystalklare glas findes nu en mat dråbe, der skinner som guld. Passende nok falder lanceringen af Intermezzo Gold sammen med hele tre Orrefors-jubilæer: 125 år i Sverige, 100 år i USA og 40 års samarbejde med Erika Lagerbielke.

Carat

Carat er serien, der med sin asymmetrisk slibning spejler den moderne samtid såvel som nordisk romantik.
Lena Bergström har fornyet den slebne krystal og skabt en serie utrolig dekorative indretningsdetaljer, som tilføjer glimmer og elegance til dit hjem.

Orrefors

OrreforsGlasværket blev grundlagt i 1898 på samme sted, hvor man siden 1726 har drevet jernværk. Samme år som glasværket blev grundlagt, blev der bygget en hytte til fremstilling af teknisk, medicinsk, service- og husholdningsglas for at udnytte spildved og arbejdskraft. Glasset erstattede nu den mindre rentable jernværksdrift.

1913 blev konsul Johan Ekman fra Göteborg ny ejer af Orrefors glasværk. Han ansatte Albert Ahlin som chef for glasværket, og nu begyndte en ny æra. I 1914 begyndte Orrefors med krystaltillverkning, og udover slibning efter indkøbte mønstre og prøver blev der også fremstillet kunstglas i overfång med ætset dekoration. Den nye ledelse indså dog hurtigt, at der var behov for kunstnere til virksomheden, og i 1916 blev Simon Gate ansat, og et år senere kom Edward Hald.

Det samme år gjorde Gate og Hald deres første forsigtige forsøg med figurgravering. De eksperimenterede også med den nye innovative graalglassteknik, som var udviklet på Orrefors af glasblæsermesteren Knut Bergqvist. De store succeser kom nogle år senere ved Göteborg-udstillingen 1923 og især ved Paris-udstillingen 1925. Det tynde graverede glas vækkede omverdenens beundring, og både Orrefors og kunstnerne selv blev tildelt prisen Grand Prix.

Orrefors