Nytårsmiddag

Nytårsmiddagen

Med Norden i tankerne og til ære for aftenen præsenterer vi en udsøgt 3-retters menu, der ikke efterlader nogen ved bordet skuffede!

Aftenens treretters menu for 12 personer

Nytårsaften er en højtid, hvor vi vælger at gøre lidt ekstra ud af mad og drikke. Her byder vi på en appetitvækker med syrlige og mineralske elementer, som giver en frisk og forfriskende start på aftenen. Hovedretten har til gengæld en dybere og mere krydret smag, og desserten er en dejlig afslutning, hvor både friskheden fra forretten og de dybere toner fra hovedretten væves sammen. Resultatet er således en spændende kontrast såvel som en gennemtænkt helhed og dermed noget, vi tror, vil både overraske og tilfredsstille alle nytårsgæsterne.

Forret

Tatar på helleflynder med æble, japankvæde, creme fraiche, håndpisket stenbiderrogn, purløg og birkeolie

Hovedret

Vildand med aronia- og lavendelsky, spiralkartofler, ristet jordskokkeskum, friske trøfler og syltede solbær

Dessert

Multebær med varm mandelkage smagt til med kardemomme og afkølet skum af hvid chokolade og muskatnød

Forret – Tatar på helleflynder

Sammen med æble, japankvæde, creme fraiche, håndpisket stenbiderrogn, purløg og birkeolie

Tartaren minder om en ceviche med en udpræget nordisk smag. Ceviche er en klassisk sydamerikansk ret, hvor fiskefileter i tern hurtigt marineres i saltet limesaft sammen med krydderurter og løg og derefter serveres med marinaden og forskelligt tilbehør.

Denne er en nordisk version af klassikeren, men her er fisken syrnet med japankvædesaft og derefter toppet med afdryppet creme fraiche og håndpisket stenbiderrogn. Den håndpiskede stenbiderrogn er værd at prøve og overraske med på tallerkenen i stedet for f.eks. löjrom. Din fiskehandler kan sikkert skaffe et glas med frosset stenbidderrogn, og de smukt lyserøde fiskeæg med en dejlig sprød salthed skuffer sjældent. Hvis det er svært at finde kvædesaften, kan du også bruge citronsaft.

Hovedret – Vildand

Sammen med aronia- og lavendelsky, spiralkartofler, ristet jordskokkeskum, friske trøfler og syltede solbær

Vildand minder om and, men med en mørkere, elegant tone af vildt. Det betyder, at den med fordel kan matches med andre smagrige ingredienser på tallerkenen. Trøfler og ristede jordskokker giver smagsprofilen den rette dybde, mens solbærrene bryder fint af med deres livlige syre. En smagfuld og fyldig hovedret, der bedst matches med en drink i glasset af samme karakter.

Vi har valgt at servere Hvonn Njól til hovedretten. Det er et fremragende alkoholfrit alternativ til rødvin, som med sine mørke bær og strejf af vores nordiske skovurter gør den til et passende alternativ til kraftige og smagfulde retter som denne.

Dessert – multebær

Serveret med varm mandelkage smagt til med kardemomme og afkølet skum af hvid chokolade og muskatnød

I desserten stråler de gyldne bær fra nord i en herlig kontrast mellem kulde og varme med krydderier, der giver multebærrene et ekstra boost!

For at afslutte middagen på en festlig måde, synes vi, at en drink passer bedst til desserten. Her har vi brugt Hvonn Aperitif som base, da den er et rigtig godt alternativ til spiritus/likør. For at afbalancere de bitre noter i aperitiffen laver vi en sirup af hyben og multebær og tilsætter lidt æblesyre for at give friskhed.

Løft din nytårsmiddag med anretningstips!

Vil du løfte din nytårsmiddag til et endnu højere niveau? Har du hørt om 'plating'? Det er et udtryk, der bruges i madlavnings- og cateringbranchen og betyder at skabe en kunstnerisk og æstetisk præsentation af maden på en tallerken. Målet er at gøre maden så indbydende og visuelt tiltrækkende som muligt ved at vælge den rigtige tallerken til retten og derefter skabe en attraktiv præsentation ved hjælp af forskellige teknikker.

Loading...

Byd gæsterne velkommen med varmende ild

Byd gæsterne velkommen med levende ild og tilbyd dem en dejlig varm drink ude i haven. Tilbered saftigt, langtidstegt kød på et rotisseri i Kamado Sumo – selvfølgelig kan du også grille på nytårsaften!