Madrejse til Mellemøsten
)
Madrejse til Mellemøsten
Den svenske stjernekok Tareq Taylor tager os med på en smagsrejse til Mellemøsten. Han vil inspirere dig med lækre dips som hummus og muhammara, friske salater som tabbouleh og e pandestegt pizza.
Menuen
Mellemøstlig mad er rig på smag, farver og traditioner – her kombinerer vi friske krydderurter, varmende krydderier og generøse portioner, som man kan dele rundt om bordet. Hvis du vil invitere til et middagsselskab med mellemøstligt tema, har vi sammensat en menu med lækre retter, der vil imponere!
Husk at blande forskellige konsistenser og temperaturer for at få en god balance på meze-bordet. Kolde og friske retter som tabbouleh, hummus, labneh og oliven møder varme og mere mættende retter som burek, pizza, kød og falafel. Sørg for, at der er blandede cremer, dips, brød og salater, og husk den røde tråd gennem tilbagevendende smage og krydderier. Prøv at lave nogle af disse retter.
Smagsoplevelser fra Mellemøsten
Hvis du kan lide mad med masser af smag og krydderier, vil du føle dig hjemme i denne palet af smagsoplevelser! Her er nogle tips til smagsgivere til din madlavning.
Spidskommen, korianderfrø, sumak (syrlig og frisk, perfekt til salater), paprika, kanel, kardemomme, nelliker, muskatnød, chili, za'atar
Frisk persille, mynte, hvidløg, citron
Granatæblesirup, tahin, olivenolie
Tabbouleh
Denne salat passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til grillet kød eller på enhver buffet. De generøse mængder persille og mynte giver den karakter og friskhed.
udvalgte produkter
Pizza på stegepande
Denne pizza laves direkte på stegepanden! Steg først grøntsager og krydderier, riv mozzarella, og læg et arabisk brød på. Vend derefter hele panden, og top pizzaen med friske tomater, mynte, granatæble og grøn chili!
"Min familie og jeg lavede denne ret, da vi var i Palæstina for et par år siden – og den blev fantastisk. Za'atar er en krydderiblanding, der kombinerer tørret syrisk oregano med tørret, stødt sumak og sesamfrø – en nyttig blanding, der kan give smag til næsten alt."
- Tareq