Madrejse til Mellemøsten

Madrejse til Mellemøsten

Den svenske stjernekok Tareq Taylor tager os med på en smagsrejse til Mellemøsten. Han vil inspirere dig med lækre dips som hummus og muhammara, friske salater som tabbouleh og e pandestegt pizza.

Menuen

Mellemøstlig mad er rig på smag, farver og traditioner – her kombinerer vi friske krydderurter, varmende krydderier og generøse portioner, som man kan dele rundt om bordet. Hvis du vil invitere til et middagsselskab med mellemøstligt tema, har vi sammensat en menu med lækre retter, der vil imponere!

Husk at blande forskellige konsistenser og temperaturer for at få en god balance på meze-bordet. Kolde og friske retter som tabbouleh, hummus, labneh og oliven møder varme og mere mættende retter som burek, pizza, kød og falafel. Sørg for, at der er blandede cremer, dips, brød og salater, og husk den røde tråd gennem tilbagevendende smage og krydderier. Prøv at lave nogle af disse retter.

Smagsoplevelser fra Mellemøsten

Hvis du kan lide mad med masser af smag og krydderier, vil du føle dig hjemme i denne palet af smagsoplevelser! Her er nogle tips til smagsgivere til din madlavning.

  • Spidskommen, korianderfrø, sumak (syrlig og frisk, perfekt til salater), paprika, kanel, kardemomme, nelliker, muskatnød, chili, za'atar

  • Frisk persille, mynte, hvidløg, citron

  • Granatæblesirup, tahin, olivenolie

Tabbouleh

Denne salat passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til grillet kød eller på enhver buffet. De generøse mængder persille og mynte giver den karakter og friskhed.

 

udvalgte produkter

Pizza på stegepande

Denne pizza laves direkte på stegepanden! Steg først grøntsager og krydderier, riv mozzarella, og læg et arabisk brød på. Vend derefter hele panden, og top pizzaen med friske tomater, mynte, granatæble og grøn chili!

"Min familie og jeg lavede denne ret, da vi var i Palæstina for et par år siden – og den blev fantastisk. Za'atar er en krydderiblanding, der kombinerer tørret syrisk oregano med tørret, stødt sumak og sesamfrø – en nyttig blanding, der kan give smag til næsten alt."

- Tareq

Opskrifter

Tabbouleh

Denne salat passer til det meste på et arabisk middagsbord, men også til grillet kød eller på enhver buffet. De generøse mængder persille og mynte giver den karakter og friskhed.

Læs mere
Muhammara

En krydret blanding af peberfrugt og valnødder, perfekt som dip til et godt brød eller som en krydret sauce til maden.

Læs mere
Burek

Gyldne, sprøde burek med masser af velsmagende tilbehør. Rullerne kan også laves med spinat-, oste- eller svampefyld og kan pensles med enten olie eller smør. Jeg foretrækker selv smør.

Læs mere