Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Endelig er det tid til at begynde at julebage! Er der noget mere hyggeligt end duften af julebag, der
spreder sig i huset? Vi har talt med Yvonne Landin, som står bag Instagram-kontoen bakalite.se, for at
få lidt inspiration til nye kager og desserter, som kan blive til nye juletraditioner!

OPSKRIFT

Karlsbaderbutterkage

Byd på en luksuriøs, smøragtig Karlsbadskage med safran og vaniljefyld til advent.

Du skal bruge 

2 styk à 10-12 stykker

 

Dej 

  • 1-1½ g safran
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 250 g smør
  • 50 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 1½ dl lys sirup
  • 3 æg
  • 15 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver eller 3 tsk. vaniljesukker

Topping

  • 25 g smør
  • 1 dl sukker

Sådan gør du

  1. Lad smør og æg, både til dejen og fyldet, få stuetemperatur.
  2. Stød safran og sukker, tilsæt citronsaft, og lad det trække.
  3. Beklæd to springforme på 20-22 cm med bagepapir i bunden og langs kanternes indersider.

Dej

  1. Opløs gæren i kold mælk.
  2. Tilsæt safran, sirup, æg, mel og bagepulver. Ælt det godt sammen.
  3. Del smørret i mindre stykker, og tilsæt det sammen med salt. Ælt det sammen til en glat dej, der slipper skålens kanter. Det tager cirka 10 minutter i maskine eller 15 i hånden.
  4. Dæk den til, og lad den hvile i en halv time.

Fyld

  1. Pisk smør og vanilje sammen til en smørbar creme.

Bagning

  1. Halvér dejen. Rul den ene del ud til en plade, ca. 20 x 40 cm. Fordel fyldet over hele pladen, og rul den sammen. Skær 9 stykker, 4-5 cm brede, og læg dem i formen med skærefladen opad. Gør det samme med den anden halvdel.
  2. Dæk til, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tiden varierer afhængigt af rummets temperatur, men regn med tre timer.
  3. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt en rist nederst i ovnen.
  4. Bages i ca. 25-35 minutter, eller indtil bollerne føles faste, når du rører ved dem. Lad dem køle af i formen.
  5. Pensl med smeltet smør, og drys over og klap sukker på rundt om hele kagen.

Julmust-brød

Bag et enkelt og lækkert kuvertbrød med smag af julmust. For at maksimere
smagen af julmusten koges 1/2 liter julmust ned til 3 dl.

Du skal bruge

12 stk.

  • 5 dl svensk julmust (kogt ned til 3 dl)
  • 6 dl mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. bikarbonat
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl hasselnødder
  • ½ dl rosiner (kan udelades)
  • ½ dl rapsolie 

Pensling

  • ½ dl julmust

Sådan gør du

  1. Hæld julmusten i en gryde og sæt den på middel varme, rør af og til og lad den simre, til den er reduceret til ca. 3 dl.
  2. Tag en muffinform til 12 muffins frem, og sæt ovnen på 175 grader.
  3. Bland mel, bagepulver, bikarbonat og salt. Hak nødderne groft, og tilsæt dem sammen med rosinerne.
  4. Tilsæt julmust og olie, og rør det sammen til en glat dej. Fordel den i formen.
  5. Bag brødene midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de føles faste at røre ved.
  6. Pensl med julmust, og lad dem køle lidt af på en rist. Serveres lune.

Panna cotta med gløgg

toppet med saltristede mandler er et hit på ethvert julebord.

Du skal bruge

4 store / 8 små

Panna cotta

  • 2½ dl gløgg (kogt ned til 1 dl)
  • 1 tsk. gelatinepulver
  • 1 spsk. vand
  • 4 dl fløde
  • 1 spsk. sukker

Topping

  • 25 g mandelspåner
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

Panna cotta

  1. Hæld gløgg i en gryde, og kog ned til 1 dl. Lad det simre ved middel varme under omrøring. Det tager ca. 15 minutter.
  2. Bland gelatinepulveret med koldt vand, og lad det stå i 10 minutter. Varm det derefter kort op i mikrobølgeovnen.
  3. Hæld fløde og sukker i gryden med gløgg. Varm det op, til det begynder at koge. Tag gryden af varmen, og rør gelatineblandingen i.
  4. Sigt blandingen over i fire portionsglas. Stil dem i køleskabet, så de kan sætte sig, mindst fire timer, men gerne natten over.

Topping

  1. Kom mandelspåner og salt på en tør pande, og rist dem under omrøring ved middel varme, indtil mandlerne begynder at tage farve.
  2. Drys mandlerne over panna cottaen og servér med det samme.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne