Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Julebag

Duften af julebag!

Endelig er det tiden til juledag og hygge! Findes der noget hyggeligere end duften af julebag der kan duftes i hele huset?
Her har vi samlet nogle vidunderlige juleopskrifter og de bedste produkter til at hjælpe dig igennem julens opgaver i køkkenet. Glædelig jul!

OPSKRIFTER

Honninghjerter

ca 20 styk

Du skal bruge

  • 2 1/3 dl brun farin
  • 1 1/4 dl honning
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • Revet skal fra 1 økologisk citron 
  • 8 1/3 dl hvedemel
  • 1 tsk hjortetakssalt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malet ingefær
  • 1 tsk stødt nellike

Glasur

  • 4 dl flormelis
  • 1/2 æggehvider
  • 1 tsk glukosesirup

Sådan gør du

  1. Bland brun farin, honning og smør i en gryde og kog på lav varme indtil sukkeret smelter. Tag gryden af pladen og lad massen afkøle. 
  2. Pisk æggene og vend dem i blandingen sammen med det revne citronskal. Kom hvedemel, hjortetakssalt og krydderier i. 
  3. Ælt det hele sammen til en fejl og tilsæt mere mel så det ikke er klistret. Dæk derefter skålen og kom dejen i køleskabet i cirka 1 time. 
  4. Forvarm ovnen på 175°. Rul dejen ud på en plade så den er 1 cm tyk og form nu dine honninghjerter med en hjerteform. Placer de formede kager på et ark bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter. Lad dem afkøle. 
  5. Glasur: Rør ingredienserne sammen og kom dem i en sprøjtepose og dekorer nu dine honninghjerter.

Hjemmelavet daim

20 styk

Du skal bruge

  • 100 g smør
  • 250 g rørsukker
  • 50 g lys sirup
  • 1 tsk salt
  • 75 g mandler
  • Ca 300 g mælkechokolade

Sådan gør du

  1. Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde og opvarm under omrøring. 
  2. Kog massen indtil den er gyldenbrun og karamellignende. Bland mandlerne groft til du får en mandelmelsmasse og bland det derefter med karamelmassen. Kog i 3-5 minutter. 
  3. Hæld massen ud på et bagepapir og lad det sætte sig. Det betyder ikke noget hvilken form den tager, og hvis nødvendigt, kom det i køleskabet. 
  4. Temperer chokoladen.
  5. Bryd karamellen i 20 stykker og kom chokoladen udover. Lad det blive og tørre på bagepapiret. 

Julesnurrer

ca 26 styk

Du skal bruge

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Ca 12 dl hvedemel

Fyld

  • 150 g smør
  • 1/2 dl sukker
  • 100 g revet mandler

Pensling

  • 1 æg
  • Perlesukker till dekoration

Sådan gør du

  1. Opvarm mælken til det er fingervarmt og smelt derefter smøret deri. Hæld væsken i en skål og opløs gæren i den. 
  2. Tilsæt sukker, æg, salt, kardemomme og vaniljesukker. 
  3. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt indtil du får en glat og smidig dej. Dæk skålen og lad dejen hæve i cirka 1 time på et varmt og trækfrit sted. 
  4. Kom lidt mel derpå, hvor du vil rulle din dej, så det ikke klistrer fast, og rul dejen til en firkant. 
  5. Fyld: bland smør, sukker og revet mandler. spred fyldet ud på halvdelen af dejen i ca. 1 cm tykke strimler. Drej dem og bind en knude i midten, så du får nogle dejlige rul. Fordel snurrene på to lag bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke på et varmt og trækfrit sted i ca. 30 minutter. 
  6. Pensel snurrene med pisket æg og drys dem med perlesukker. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 12 minutter. 

Chokolade temperering

Der findes to måder at temperere din chokolade på:

Temperering i skål 

Hak chokoladen. Varm halvdelen af mængden. Bruger du mørk chokolade skal temperaturen være 48-50°, ved mælkechokolade 45° og hvid chokolade 45°. 
Rør resten af chokoladen ind i den smeltede masse. Rør indtil temperaturen er 27-28° for 
mørk, 25-27° for mælkechokolade og 25-29° for hvid chokolade. Varm det derefter op til 31-32° for mørk chokolade, 30° til mælkechokolade og 29° til hvid chokolade. 
Valrhona chokolade skal smeltes ved lidt højere temperaturer end andre mærker, for at sikre sig, at kakaosmøren er smeltet. Til mørk chokolade skal temperaturen derfor være 55-58°, til mælke- og hvid chokolade 48-50°. 

Temperering på bord

Opvarm chokoladen til den rette temperatur. Hæld 3/4 ud på en marmorskive. Stryg den frem og tilbage indtil chokoladen begynder at stivne. Skrab op og bland med den resterende chokolade. Opvarm under omrøring til den rigtige temperatur: Mørk chokolade 48–50°, Valrhona mørk chokolade 55–58°. Afkøl til 27–28° og opvarm derefter til 31 -32°. Mælkechokolade 45°, Valrhona mælkechokolade 48–50°. Afkøles til 25–29° og opvarmes derefter til 30°. Hvid chokolade 40°, Valrhona hvid chokolade 48–50°. Afkøles til 25–29° og opvarmes derefter til 29°.

 

Læs mere på www.arla.dk

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Ring fra kl. 9-19 (man-tor) og kl. 9-14 (fre), eller send os en e-mail.
70 777 554