Er du en fiskefan eller et friluftsmenneske, som elsker at tilbringe timer ude i naturen, er du kommet
til det rette sted. Vi har samlet vores bedste tips til produkter, der gør dine udflugter ved vandet nemmere
eller bedre. Her finder du flydende knive, vandtætte lightere, stormkøkkener, fisketilpassede kølebokse og
meget mere!
Som vejret bliver bedre og bedre, bliver det også meget mere tillokkende at tage ud under den blå himmel og smide snøren i vandet.
Og hvad er bedre end så også tilberede middagen med højt til loften?
Opskrift til 4 personer
Forbered dig.. Når du skal ud og lave mad udenfor de normale rammer i køkkenet, er det vigtigt at du overvejer på forhånd hvad du vil lave, så du ikke pludseligt står og mangler fx grej eller ingredienser. Tænk retterne igennem før du tager afsted, så du er sikker på at få alt med. For det ikke så fedt at slæbe to kilo mel frem og tilbage, hvis du kun skal bruge 50 gram. Hvis du ved på forhånd at melet skal krydres med salt og peber til at vende fisk i, så gør det også hjemmefra.
Simple is king. Husk, at når du spiser under åben himmel er den vigtigste ingrediens frisk luft, så du behøver ikke at lave de mest komplicerede retter for at de smager godt.
Medbring eventuelt vådservietter og sprit til at holde (ude)køkken hygiejnen i top.
Husk ekstra tørt brænde og mulighed for optænding. Det har tendens til regne på det værste tidspunkter, så det kan være rigtigt svært at få gang i vådt brænde.
Fangede fisk som skal hjemtages, bør aflives hurtigst muligt efter fangsten. Derudover bør de opbevares køligt - gerne i en køletaske - af hygiejniske årsager. Makreller specielt skal gerne renses hurtigt efter fangsten, da kødet ellers kan blive harsk.
Vigtigst af alt, så husk, at selv den bedste lystfisker kan vælge at tage på fisketur lige præcist den dag, hvor alle fiskene holder fri. Så husk et par pølser til grillen og en kande kaffe eller te, som du kan nyde mellem du ikke hiver fisk i land. Det er trods alt hyggen som er den hyggeligste.
Udover et herligt sortiment af mugger i træ, bålriste, kaffekander, sandwichjern og popcorngryder, har vi nu også fået Hällmarks stormkøkken til brænde! Nyd dampende varm mad midt ude i naturen, tilberedt på traditionel vis.
Termokanderne fra Stanley holder hele livet og holder til et hårdt og aktivt friluftsliv. De har også "The Legendary Camp Mug", som passer perfekt til "The Perfect-Brew Pour Over”
Praktisk fiskekniv fra norske Brusletto. Kniven har et fleksibelt slebet knivblad og et skaft, der er lavet af olieret birk og kork. Mellem lagene er der smarte gummiindlæg, som giver et godt greb, selv når den er våd. Takket være korken i skaftet holder kniven sig også flydende, hvis den skulle ende i vandet.
Praktisk, effektiv og funktionel er blot nogle af kendetegnene for CI-42 køleboksen fra Dometic. Den kan holde isen nedkølet i op til 10 dage, alt afhængig af udetemperaturen. Måske er en fiskestangsholder, kopholder eller en behagelig siddehynde noget, du ville have sat pris på?
Her er en pålidelig allround kniv til alle hverdagssituationer, perfekt til både udendørs og indendørs arbejde. En lille og handy kniv til at have i lommen eller værktøjskassen. Den 2 mm tykke klinge er lavet af genanvendt svensk rustfrit stål, som giver både styrke og stabilitet i hvert snit og holder sig skarpt i lang tid.
TKPro termoflasken fra Klean Kanteen er en højtydende og helt plastikfri termoflaske. Den praktiske flaske er perfekt til at tage med ud i naturen. Termoflasken har et integreret krus i rustfrit stål med en kapacitet på 305 ml. Det smarte design med dobbeltvægge gør, at flasken holder drikkevarens temperatur i lang tid. Du kan også hælde drikken op uden at skulle skrue låget helt af, og låget forhindrer desuden lækage. Flasken holder varme drikke varme i op til 28 timer og kolde drikke kølige i op til 90 timer. En smart termoflaske til alle, der lever et aktivt liv. TKPro fås i størrelserne 500 ml, 750 ml og 1 liter og kan købes i farverne sort eller metal.
At grille frisk fisk over åben ild er uovertruffent godt. I vores sortiment finder du masser af fleksible grill og stegeplader, der kan tages med ud i skoven.
Invester i et stormkøkken fra Trangia-serien 25 Large. Køkkenet er perfekt til op til fire personer og
har et robust og stormsikkert design. Alle stormkøkkener i serien kommer med inderkedel, yderkedel, stegepande,
øvre og nedre vindbeskyttelse, brændere, tang og rem. Du kan også supplere dit stormkøkken med praktisk tilbehør,
såsom en kaffekande, en multi-disc, et etui og mere køkkengrej. Du vælger også selv, hvilket materiale du foretrækker,
samt om du ønsker sprit- eller gasblus. Du kan med andre ord frit vælge det optimale stormkøkken ud fra dine egne
præferencer og behov. Perfekt til dig, der ønsker et stormkøkken til at tage med på udflugter, år efter år.
Petromax, med rødder i Tyskland, er virksomheden kendt for at producere robuste og holdbare produkter, primært til udendørs madlavning.
Petromax værdsætter tradition og innovation og kombinerer disse kvaliteter for at skabe produkter, som holder over tid og gør madlavningen nemmere.
De tilbyder et bredt udvalg af produkter, fra støbejernsgryder og pander til campingkøkkener, griller, køletasker og andet tilbehør til udendørs eventyret.
Svenske Light my Fire fremstiller unikke udendørsprodukter af premium kvalitet med et design, farveskala
og funktionalitet, der fungerer lige så godt i naturen som i byen.
Den mest populære råvare at røge er fisk. Fed fisk som laks, hvidfisk, brasen, skrubbe og heltling anses af mange for at være bedst røget, men prøv også aborre, sandart og gedde. Små og mellemstore fisk kan som sådan røges hele, efter de er renset. Større fisk er gode at røge som fileter. Man behøver heller ikke at fjerne skindet fra røget fisk.
Fisken kan saltes, inden den røges med opløst salt, f.eks. groft havsalt eller i lage. Ved saltning med opløst salt kan fisken saltes et par timer eller til natten over, alt efter størrelse og mængden af salt. Tør overskydende salt af før røgning. Ved brug af saltlage er det en god idé at lade fisken ligge helt tildækket i saltlage i mindst 12 timer. Styrken skal være 5-10% alt efter smag og behag. Ønsker du først at salte fisken efter røgning, sænk da den varme fisk eller fileterne i varm 10% saltlage i et par minutter.