Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Lyst til pandekager? Du behøver ikke lave dem på samme måde hver gang. Du kan variere så meget som
du ønsker. Vi har fået hjælp fra Annika Goldhammer, der har instagramprofilen @detblirbarapannkaka. Hun
deler tre lækre og friske opskrifter med os, samt hendes bedste tips til at lave den perfekte pandekage.

PANDEKAGER PÅ EN NY MÅDE

TIPS OG PANDEKAGE-TRICKS

 

112

Pandekager er en af de mest googlede opskrifter i Danmark. Det er bemærkelsesværdigt eftersom, at det også er en af verdens nemmeste opskrifter at huske. Et trick er at tænke på 112: 1 æg, 1 dl mel og 2 dl mælk. Mængden er til én person og skal blot ganges op med antal af personer, som skal spise med. Efterfølgende bør du tilsætte en smule salt og smør. Jeg justerer den klassiske 112-opskrift en smule og tilsætter gerne lidt brunet smør, for at gøre pandekagerne ekstra gode.  

Tilsæt smag til dejen

En nem måde at variere dine pandekager på er, at tilsætte smag til dejen. Det kan f.eks. være kardemomme, vanilje, urter eller friske krydderier der er i sæson. I foråret elsker jeg f.eks. at lave pandekager med skovmærke.
Det kan også være fint at blande blade fra morgenfruer, violer, salvie eller andre spiselige planter i dejen.

Lad smørret køle af

Blander du varmt smør med kold dej, dannes der smørklumper i dejen. Så sørg for at køle smørret af, hvis dejen har stået i køleskabet inden.

Prøv nye meltyper

Hvedemel er en klassiker til pandekagerne, men prøv at bytte en del af melet ud med fuldkornsmel. Således opnår du et mere fiberrigt og mættende resultat.

Pandekager = nul madspild

Overskydende pandekager kan sagtens fryses ned. Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir mellem hver, så de er nemmere at skille ad hvis du ikke skal have dem alle på én gang. Varm dem op i mikroovn eller ovn, eller på panden ved lav varme.
Pandekager er også en perfekt dej at tilsætte rester til. Har du f.eks. en ovnbagt gulerod, en håndfuld spinat der begynder at se vissen ud eller en blød rødbede kan du med fordel blande det i dejen og undgå madspild.

Vælg den rigtige stegepande

  • Støbejern, jern eller en behandlet pande - de fleste typer af stegepander kan bruges til at lave pandekager. 
  • En fordel ved at bruge en pande der tåler ovn er, at de kan bruges til at lave ovnbagte pandekager, som to af mine favoritter; dutch baby og den franske kikærtepandekage socca.
  • De såkaldte pandekagepander med lav kant er perfekt til at lave de tynde pandekager.

Udvalgte pandekagepander

udvalgte stegepander

OPSKRIFT

Pandekager med bergamotte curd, græsk yoghurt og kandiseret blodappelsin

Tynde pandekager kan varieres på uendelige måder og jeg foretrækker at servere dem med sæsonens
bær og frugt. Derfor bliver denne med blodappelsin og andre citrusfrugter. Jeg har lavte min egen curd,
som jeg smager til med bergamotteskal, men man kan også bruge en færdiglavet lemon curd eller appelsin-
marmelade, hvis det er det man har lyst til. Hvis du vil gøre den ekstra lækker, kan du tilsætte et skvis
Grand Marnier til dejen.

Det skal du bruge

ca 6 portioner

  • 2 æg
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 5 ½ dl mælk
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 25 g smør + ekstra til stegning

Tilbehør

  • Græsk yoghurt eller en anden fed slags
  • 2 dl bergamotte curd, lemon curd eller appelsinmarmelade
  • Kandiserede appelsinskiver (se opskrift nedenfor)

Kandiseret blodappelsin

  • 3 økologiske blodappelsiner i skiver
  • 2 dl vand
  • 3 dl rørsukker

Sådan gør du

  1. Smelt smørret og lad det køle af. 
  2. Pisk æggene let i en skål. Tilsæt mel, salt, sukker og halvdelen af mælken. Pisk til du har en jævn og glat dej. Pisk herefter resten af mælken og smørret i.
  3. Lad dejen hvile mindst 30 minutter ved stuetemperatur eller i køleskabet natten over. 
  4. Smelt lidt smør på en pande ved middelvarme og pisk dejen igen inden stegning. Hæld et tyndt lag dej på panden, når den er ordentligt varm. Vip panden, så dejen bliver jævnt fordelt. Vend pandekagen når den bliver gylden i kanten og dejen ikke længere er våd på midten.
  5. Server pandekagerne med yoghurt, curd eller appelsinmarmelade. Top med kandiserede appelsinskiver og strø sirup over. 

Kandiseret blodappelsin

  1. Varm vand og sukker op i en kasserolle ved middelvarme. Læg appelsinskiverne i når sukkeret er smeltet og skru ned for varmen. Lad dem simre til appelsinen er blevet blød og sukkerlaget er tyknet. Hiv skiverne op og lad dem køle af på en rist eller bagepapir. Lad resten af væsken koge ind, så det kan bruges som sirup.

Okonomiyaki

Den her japanske hvidkålspandekage er en af mine favoritter når jeg er sulten efter madpandekager.
Den kan indeholde næsten hvad som helst, men indholder som oftest en form for kål. Ordet okonomiyaki
betyder mere eller mindre "lav mad efter ønske". Jeg er har lavet en nem okonomiyakisauce, men du kan
også sagtens servere den med en srirachasauce, hvis det skal være endnu nemmere.

Det skal du bruge

2 portioner

  • 3 æg
  • 1 ½ dl vand eller boullion
  • 1 dl hvede- eller speltmel (erstat gerne halvdelen med fuldkornsmel)
  • 2 tsk japansk soja
  • ½ tsk bagepulver
  • 3 ½ dl finthakket hvdikål (ca 150 g)
  • 50-100 g svampe i skiver, f.eks. østershatte, champignoner eller kantareller
  • neutral olie til stegning

Okonomiyakisauce

  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk worcestersauce
  • 1 spsk japansk soja eller fiskesauce

Srirachasauce

  • 1 dl mayonnaise
  • 2 tsk sriracha
  • 2 tsk japansk soja

Til servering

  • 1-2 forårsløg, finthakket
  • Ristede sesamfrø

Sådan gør du

  1. Pisk mel, æg, soja og vand/boullion til en jævn dej. Bland bagepulver i til sidst.
  2. Varm lidt olie på en pande ved middelvarme og steg kål og svampe til det er blevet blødt og gyldent. Hæld dejen ovenpå. Steg ved middelvarme til pandekagen har fået en smule farve på undersiden.
  3. Mens den stege kan du røre din okonomiyaki- eller srirachasauce.
  4. Vend pandekagen ved hjælp af et låg eller en tallerken. Steg et par minutter på den anden side.
  5. Server pandekagen med det samme, drys med sauce og top med ristede sesamfrø og forårsløg.

Fastelavnspandekager

I februar fejrer vi også fastelavn - så hvorfor ikke kombinere de to? Her er et bud på en lækker
pandekage med mandelcreme og flødeskum. For at få en lys mandelmasse bør man smutte mandlerne
inden, men jeg synes det er unødvendigt og derfor bruger vi almindelige mandler med skal. Således får
man også den gode smag, der sidder i skallen. Brug rørsukker for at få en mere rustik mandelmasse
med en sukkeragtig konsistens. Du kan også bruge flormelis for en mere traditionel mandelmasse.

Det skal du bruge

  • 2 æg
  • 2 ½ dl hvedemel
  • 5 ½ dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk nymalede kardemommekerner
  • ½ tsk salt
  • 25 g smør + ekstra til stegning

Mandelmasse

  • 1 dl mandler
  • ½ dl valgfri sukker
  • ca 1 spsk mælk eller piskefløde

Til servering

  • Ca 2 dl piskefløde
  • Mandelmasse (se separat opskrift)
  • Tørristede og hakkede mandler
  • Flormelis

Sådan gør du

  1. Brun smørret og lad det køle af.
  2. Pisk æg let i en skål. Tilsæt mel, salt, sukker, kardemomme og halvdelen af mælken og pisk til du har en jævn og glat dej. Tilsæt herefter resten af mælken og smørret. 
  3. Lad dejen hvile mindst 30 minutter ved stuetemperatur eller over natten i køleskabet. 
  4. Lav mandelmassen i mellemtiden og pisk fløden.
  5. Smelt lidt smør på en pande ved middelvarme og pisk dejen igennem igen inden stegning. Hæld et tyndt lag på panden når den er ordentligt varm. Vip panden så dejen fordeles i et jævnt lag. Vend pandekagen når den bliver gylden i kanten og dejen ikke er våd på midten. 
  6. Server pandekagerne med mandelmassen og flødeskummet. Drys med flormelis og de hakkede mandler. 

Mandelmasse

  1. Kom mandlerne i en minihakker og hak til de er blevet en grovkornet masse. Tilsæt sukker og kør lidt igen. Hæld mælk/piskefløde i og bland til du har en flot konsistens.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne