Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

En grønnere jul!

Sats på en grønnere jul i år! Byd på planteboller, kål og lun kartoffelsalat med rødbeder - de
klassiske julesmage er bevaret, det er bare lidt grønnere! Du vælger selvfølgelig selv om du vil køre et helt
vegetarisk julebord eller du blot udskifter enkle retter med en smagfuld vegetarret.

OPSKRIFTER

Planteboller med tørrede svampe

Du skal bruge

8 portioner

  • 10 g tørrede svampe, f.eks. kantareller
  • 1 lille løg
  • 300 g plantefars
  • 6 stødte enebær
  • 2 tsk timian
  • 1 dl hakket persille
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 æg
  • 1 tsk grøntsagsfond
  • 1 tsk Worchestersauce
  • 150 g kogte bløde kartofler
  • Plantemargarine til stegning

Dekorer med grønkål, rosenkål og appelsiner

Sådan gør du:

  1. Læg svampene i blød i varmt vand. Hæld vandet fra og finhak svampene. Skræl og hak løget. Svits løg og svampe på en pande med smør. Tilsæt enebær og timian til sidst og lad det herefter køle af.
  2. Bland plantefars, svampe, løg, persille, salt, peber, æg, fond og worchestersauce i en foodprocessor. Kom det herefter i en skål.
  3. Skræl og riv kartoflerne groft. Bland kartofler i farsen med hænderne. Stil herefter farsen på køl mindst en time. Form farsen til boller med fugtige hænder og steg dem på en pande med smør. Anret dem på et fad med grønkål, kogte rosenkål og appelsinbåde.

Lun kartoffelsalat med rødbeder

Du skal bruge

4 personer

  • 400 g små kartofler
  • 200 g rødbeder
  • 1 rødløg
  • 2 røde æbler
  • 1 bund puløg
  • 4 spsk kapers
  • 2 spsk balsamicoeddike (eller almindelig æblecidereddike)
  • 6 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Pynt med rød skovsyre.

Sådan gør du:

  1. Rens kartoflerne og kog dem med skræl i saltet vand. Lad kartoflerne køle lidt af og skær dem herefter i både. 
  2. Skræl rødbederne og kog dem i ca. 30 minutter. Lad dem køle af og skær dem herefter i mindre stykker. 
  3. Bland kartofler og rødbeder i en skål.
  4. Skræl rødløget og skær det i tynde strimler. Skyl og skær æblerne i mindre tern. Hak purløget og bland herefter alle ingredienserne i skålen og tilsæt kapers. 
  5. Hæld balsamico og olivenolien over kartoffelsalaten. Krydr med salt og peber.
  6. Bland det godt sammen, og pynt med rød skovsyre.

Lynstegt kål med varm yoghurt

Det skal du bruge

4 portioner

  • 400 g rosenkål
  • 400 g grønkål
  • 50 g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie

VARM YOGHURT

  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 spsk chiliflager
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 økologisk appelsin

Sådan gør du:

  1. Skær roden fra rosenkålene og løsn bladene. Skyl grønkålen og fjern stilken. Skær bladene i mindre stykker.
  2. Skræl og finhak hvidløget. Varm lidt olie på en pande. Svits hvidløg og pinjekerner nogle minutter. Tilsæt rosenkålen og de hakkede grønkål. Svits blandingen i ca. 3-4 minutter, så kålen bliver lidt blød. 
  3. Bland yoghurt, chiliflager, olivenolie og appelsinsaft. Smag til med salt og peber. Server kålblandingen med den varme yoghurt.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne