Ingen sommer uden bær! I dag findes de i butikkerne året rundt, men de kan ikke sammenlignes med den søde
smag af sommeren modne bær. Hvis du ikke har tid til at spise bærene, er der masser at gøre for at kunne nyde af
dem længere. Lav saft, grød, rawfood-kager eller is! De opskrifter og produkter, du har brug for, kan findes her!
Ingen e-numre eller kunstige aromaer. Det er lettere, end du tror - ved hjælp af en saftkoger! I det nederste lag koges vandet, som leder op til det øverste lag, hvor frugt/bær efter din smag er placeret. I det midterste lag rinder den færdige saft hen!
At lave saft i en saftkoger er en enkel måde at fremstille velsmagende saft på. Metoden fungerer med de fleste bær og frugter, og mens saften koges, kan du bruge tid på at slappe af eller ordne andre praktiske ting. Når saften er klar, skal den bare hældes på flasker. Opskriften er velegnet til de fleste frugter og bær, f.eks. rabarber, jordbær, blåbær, rips, lingonbær, æbler og blommer.
Da saften indeholder almindeligt sukker og har været kogt, fungerer det normalt godt at springe konserveringsmidler over, hvis saften kan opbevares temmelig køligt. Hvis du vil tilføje konserveringsmidler, kan du tilføje 1 ml atamon pr. liter færdig saft i den midterste del. Men husk, at konservering med varme er mindst lige så god som konservering med kemiske tilsætningsstoffer og konserveringsmidler!
Bund
Hvidt lag
Lilla lag
4 portioner
Toppings
En god bæris skal smage meget af bær! Andet går ikke. Denne variant er super let at lave.
Du kan bytte blåbærene ud med stort set hvilke som helst bær, men isens konsistens vil variere
alt efter det forskellige væskeindhold i bærene.
Af: Camilla Hamid Foto: Ulrika Pousette
Ca. 1 ½ liter