Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Ingen sommer uden bær! I dag findes de i butikkerne året rundt, men de kan ikke sammenlignes med den søde
smag af ​​sommeren modne bær. Hvis du ikke har tid til at spise bærene, er der masser at gøre for at kunne nyde af
dem længere. Lav saft, grød, rawfood-kager eller is! De opskrifter og produkter, du har brug for, kan findes her!

Lav din egen saft! 

Ingen e-numre eller kunstige aromaer. Det er lettere, end du tror - ved hjælp af en saftkoger! I det nederste lag koges vandet, som leder op til det øverste lag, hvor frugt/bær efter din smag er placeret. I det midterste lag rinder den færdige saft hen!

At lave saft i en saftkoger er en enkel måde at fremstille velsmagende saft på. Metoden fungerer med de fleste bær og frugter, og mens saften koges, kan du bruge tid på at slappe af eller ordne andre praktiske ting. Når saften er klar, skal den bare hældes på flasker. Opskriften er velegnet til de fleste frugter og bær, f.eks. rabarber, jordbær, blåbær, rips, lingonbær, æbler og blommer.

Du skal bruge:

  • 400 g sukker per kg bær
    F.eks.: 3 kg (6 L) bær eller frugt + 1200 g sukker
  • Vand til kogning

Sådan gør du:

  1. Fyld vand op til niveaustregen i den nederste del.
  2. Lad den midterste del være tom.
  3. Tilføj bær og sukker i den øverste del.
  4. Sørg for, at klemmen sidder ordentligt fast på slangen og er fastgjort dækslet.
  5. Tænd komfuret på højeste varme og kog vandet op i den nederste gryde. Når det begynder at dampe, skal du skrue ned for varmen og begynde at holde øje med tiden for saftkogningen.
  6. Dampkog i ca. 45 min-1 time til bær og 1-1,5 time til frugt.
  7. Hæld den færdige saft i rengjorte flasker og kom en etikette på, der fortæller om indhold og dato.

Da saften indeholder almindeligt sukker og har været kogt, fungerer det normalt godt at springe konserveringsmidler over, hvis saften kan opbevares temmelig køligt. Hvis du vil tilføje konserveringsmidler, kan du tilføje 1 ml atamon pr. liter færdig saft i den midterste del. Men husk, at konservering med varme er mindst lige så god som konservering med kemiske tilsætningsstoffer og konserveringsmidler!

OPSKRIFTER

Rawfood-kage med blåbær og cashewnødder

Du skal bruge:

Bund

  • 5 paranødder
  • 150 g valnødder
  • 200 g dadler
    5 spsk smeltet kokosolie

Hvidt lag

  • 350 g cashewnødder
  • Vand
  • 1 1/2 spsk agavesirup
  • 1 spsk kokosolie

Lilla lag

  • 1/2 dl kokosolie
  • 150 g blåbær
  • 60 g kokosmel
  • 150 g cashewnødder
  • Vand

Sådan gør du:

  1. Beklæd indersiden af ​​en aflang kageform med bagepapir eller plastfolie.
  2. Nederste lag: Kør nødderne i foodprocessoren til, at de opnår en melet konsistens. Tilsæt dadler og kokosolie og kør foodprocessoren
    lidt længere. Når du er færdig, skal massen kunne forme sig til en lille kugle. Tryk massen ned i bunden af ​​kageformen og læg den i køleskabet.
  3. Hvidt lag: Læg cashewnødderne i blød ved at placere dem i en skål, som fyldes med vand, så alle nødder er dækket. Lad stå i en time. Kør derefter nødderne og vandet sammen med agavesirup og kokosolie i en foodprocessor til, at det har en jævn konsistens. Fordel massen over bunden i kageformen og sæt det i fryseren i en time.
  4. Lilla lag: Læg cashewnødderne i blød på samme måde som ved det hvide lag. Blend nødderne med de andre ingredienser i foodprocessoren til, at det opnår en konsistens, der svarer til det hvide lag. Spred massen i kageformen og lad den stå i fryseren i tre timer. Når den er klar, skal kagen have en klæbrig, men fast konsistens.
  5. Tag kagen ud og skær den i skiver. Opbevares på køl indtil servering.

Jordbærgrød med limesukker og kokos

Du skal bruge:

4 portioner

  • 800 g jordbær
  • 4 dl vand
  • 175 g sukker
  • 2 spsk kartoffelmel
  • En knivspids flormelis

Toppings

  • 2 dl flødeskum
  • 1 lime
  • 1 spsk sukker
  • 4 spsk kokosflager

Sådan gør du:

  1. Skyl jordbærene. Skær dem i stykker og læg dem i en gryde med vand. Kog bærene i ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt sukker og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Fjern gryden fra varmen, og lad grøden afkøle lidt. Tilsæt kartoffelmelsblandingen i en tynd stråle under omrøring.
  3. Fordel jordbærgrøden i fire skåle, drys lidt sukker over og stil på køl.
  4. Pisk fløden let. Riv skræl fra limen og bland med sukker. Server jordbærgrøden med flødeskum og limesukker. Drys med kokosflager.

Blåbæris

En god bæris skal smage meget af bær! Andet går ikke. Denne variant er super let at lave.
Du kan bytte blåbærene ud med stort set hvilke som helst bær, men isens konsistens vil variere
alt efter det forskellige væskeindhold i bærene.

Af: Camilla Hamid Foto: Ulrika Pousette

 

Du skal bruge:

Ca. 1 ½ liter

  • 8 dl friske eller frosne blåbær
  • saft fra 1 citron
  • 2 dl flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Blend blåbær, citronsaft, sukker og vaniljesukker med en stavblender.
  2. Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer. Tilsæt blåbærpuréen og vend forsigtigt med en dejskraber til, at blandingen er ensartet.
  3. Hæld blandingen i en form, der rummer ca. 1 liter. Dæk formen med plastfolie, og lad den være i fryseren i mindst 6 timer - helst natten over.
  4. Lad gerne isen tøe let op inden servering: 5-10 minutter ved stuetemperatur eller ca. 15 minutter i køleskabet.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne