Din ekspert i køkkenudstyr
Gratis fragt over 500 kr.
Hurtig levering
365 dages returret
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv 0 kr. Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Fordele ved en sous vide

Mørt kød, mere smag og vedholdende temperaturer - tre af de vigtigste fordele ved sous vide. Der er en grund til at mange vælger sous viden når man skal forkæle familien eller vennerne med en velsmagende middag. Samtidig er det nemmere end du tror. Selvom du er nybegynder, vil resultatet blive fantastisk. Så har du altid mulighed for at udforske mulighederne og blive en endnu bedre hjemmekok.

Mørt kød er tit det første man forbinder med en sous vide. Ingen gider at spise tørt kød med en konsistens af gummi. Her kan sous viden være en redning, da den kan gøre selv et sejt stykke kød til et mørt stykke kød. Der sker takket være den konstante temperatur.

Mere smag kommer ofte frem når man tilberede under vakuum. Råvarerne får lov at syde i marinaden og sine egne safter. Det giver en langt mere intens smag. Så er det ingen sag at få velsmagende retter. Slet ikke når en vakuumpakning klarer arbejdet for dig.

Vedholdende temperaturer er nøgleordet for sous vide. Uanset om du har et kar eller en stav, så sørger den for at holde den konstante temperatur. Det sikrer et ensartet resultat uanset hvad du tilbereder. Hvis du ønsker en medium steak, så kan du være sikker på, at det er det du får.

Købsguide

Temperatur indstillinger: Det varierer fra model til model. Som udgangspunkt kan de fleste modeller komme op på 90-100 grader. Højere grader er ikke nødvendigt når man tilbereder ved sous vide. Forskellen kan ofte være i hvor lav en temperatur de kan klare. Nogle spænder fra 0 grader, hvor andre starter omkring 40 grader. Så længe du kan vælge mellem 40-90 grader som minimum, er du godt dækket ind.

Kapacitet: Vandkapaciteten varierer meget alt efter om du vælger et sous vide kar eller stav. Staven sætter færre begrænsninger, men derimod kræver det også at du har en gryde eller kar der er stort nok. Kapaciteten ved en sous vide stav ligger som regel omkring 20-30 liter. Ved et sous vide kar ligger kapaciteten normalt omkring 6-10 liter.

Timerfunktion: Jo længere tid, jo bedre. Tilberedningstiden er forskellig alt efter hvad du tilbereder. Nogle kødudskæringer skal have lang tid, hvor grøntsager måske ikke behøves så lang tid. For at udvide dine muligheder med sous viden bør du holde øje med timerfunktionen og hvad den kan indstilles til.

Wi-Fi: Ikke alle modeller er udstyret med en wi-fi funktion, og det er ikke en nødvendighed. Det kan være en fordel at vælge en model med wi-fi hvis du gerne vil kunne holde øje med processen selvom du ikke er hjemme. Så er det blot at koble den til wi-fi og app på din smartphone, så kan du nemt holde øje.


Sous Vide kar eller stav?

Når man skal investere i en sous vide, opdeler man det normalt i kar og stave. Der er ikke nogle der giver bedre resultater end andre i forhold til om du vælger stav eller kar. Du kan blive klogere på de to former for sous vide her:

Sous vide stav: Du kan opnå større fleksibilitet med en sous vide stav, da den kan klare en større mængde vand. Samtidig fylder den ikke meget ved opbevaringen. Sous vide staven fungerer således, at du skal bruge en stor gryde eller kar. Her sætter du staven fast på kanten og så er den klar til at varme vandet op til den ønskede temperatur.

Bliv klogere på sous vide staven her: Sous vide stav

Sous vide kar: Selvom størrelsen oftest er fast på et sous vide kar, skal man ikke kimse sig af størrelsen. Karret har som regel kapacitet til at lave mere end en steg. Derfor passer et kar godt til en almindelig husholdning. Samtidig er der låg på, så vandet ikke fordamper nær så hurtigt undervejs. Karret fyldes med vand og varmes op til den ønskede temperatur. Herefter den er klar til at få madvarer ned og tilberede.

I sidste ende kommer det meget an på, hvad du foretrækker at arbejde med. Ligeledes hvilke funktioner du vægter højest når du skal vælge din sous vide maskine.

Læs vores sous vide test og blive klogere på de forskellige modeller: Sous vide test


Vakuumpakker - Sous Videns bedste ven

Vakuum er længe blevet anvendt som indpakningsmetode indenfor madindustrien. Princippet er enkelt: Luften bliver suget ud af en pose eller en speciel beholder, der forsegles. Maden bliver pakket i forseglede poser, som du lægger i et kar sammen med din Sous Vide. 

Til alle vakuumpakkere


Inspiration

Det første der kommer til en er mørt kød - og det er bestemt også noget man skal begive sig ud i. Resultatet er intet mindre en fantastisk. Dog kan du også sagtens tilberede mange andre råvarer ved sous vide og opnå et mindst lige så lækkert resultat, som det møre kød.

Find inspiration til lækre sous vide opskrifter her: Sous vide opskrifter

Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr.
Autoriseret dansk værksted
Officiel forhandler af alle mærker
Læs alle dine fordele
Brug for hjælp?
Ring fra kl. 13-16 (man-tor) og kl. 9-14 (fre), eller send os en e-mail.
70 777 554