Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Dæk op til sommerfest!

Tiden foran os plejer at byde på en masse festligheder. Fyld fadet med lækker sommermad og byd på
noget køligt at drikke, og glem ikke borddækningen!

SOMMER DEAL

Dæk bord til fest med det sommerlige porcelæn fra Götefors Porslin. Produkterne er inspireret af den
nordiske porcelænshistorie og dens design. Andre vigtige komponenter, der kendetegner mærket, er bæredygtigt
design, kvalitet og funktion. Lige nu får du 15% rabat på hele sortimentet.

MØBLÉR PÅ TERRASSEN

Med en SPIN hængende lanterne fra Höfats er det nemt at skabe en hyggelig bålfølelse. Lanternen
har et smart design med en luftstrøm, der skaber en smuk dansende flamme. Den afgiver også en skøn
varme og er sikker at placere, hvor end du ønsker - indendørs, på altanen, på terrassen eller i haven.
Perfekt til at hænge i loftet for at gøre sommeraftener endnu længere og hyggeligere.

OPSKRIFT

Jordbærpunch med ingefær

8–10 personer

Du skal bruge:

  • 500 g jordbær
  • 100 g frisk ingefær
  • 5 lime
  • 1 l ingefærøl (ginger beer)
  • 1 l mineralvand
  • 1 plante mynte
  • Eventuellt 3 dl vodka
  • Isterninger

Sådan gør du:

  1. Skyl og rens jordbærene. Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skær limen i tynde skiver. 
  2. Kom ingefær og mineralvand i en stor skål eller beholder med hane. 
  3. Skær jordbærene og læg dem i sammen med limeskiverne. 
  4. Skyl mynten og kom vodka og isterninger sammen med. 

Artiskok-tapenade med stegte asparges

6 personer

Du skal bruge:

  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • 1 citron
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt, peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 8 skiver parmaskinke

Ovn 200°

Sådan gør du:

  1. Lad artiskokhjerterne dræne og kom dem i en blender med basilikummen. 
  2. Vask og pres citronen og riv skrællen. Brug citronskallen og 2 spsk presset citronsaft, olie, salt og peber og kom med i blenderen. Blend tapenaden til den har har en konsistens der ikke er helt glat, men stadig har stykker og bid i.
  3. Knæk enden af aspargesen og skyl.
  4. Pak strimler af parmaskinke omkring 2 asparges. Kom dem på et ark bagepapir og pensl med olivenolie. Bag aspargesen midt i ovnen i 8-10 minutter.
  5. Server asparges med artiskok tapenade.  

Tips! Resten af tapenaden kan serveres som sideret eller dip til alle grøntsager eller serveres på ristede skiver baguette.

Frisk kartoffeltærte med purløg

6 stykker

Du skal bruge:

Dej

  • 3 dl sigtet mel
  • 2 knivspids salt
  • 150 g smør
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk stødt dildfrø

Fyld

  • 300–350g nye kartofler
  • 3 friske purløg
  • Smør
  • 2–3 dl revet Västerbotten-ost
  • 1 dl hakket dild
  • 1 dl hakket persille
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde 
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber

Ovn 200°

Sådan gør du:

  1. Dej: Bland mel, salt og koldt smør til en smuldrende masse. Anvend evt foodprocessor. Tilsæt koldt vand og arbejde det hele sammen til en dej. 
  2. Lad dejen hvilke i en plastikpose i køleskabet i cirka en time. Kom dejen i en form med en aftagelig kant der måler ca. 24-26cm. Hak bunden med en gaffel.
  3. Lad formen stå i køleskabet i mindst 30 minutter. Bag den derefter midt i ovnen i cirka 10 minutter.
  4. Fyld: Kog kartofler blød i let saltet vand. Lad det nedkøle. Skær kartoflerne i grove skiver. Skær løg og steg det blødt i en pande med smør. Vend kartofler, løg, ost og urter i tærten. 
  5. Pisk æg sammen med fløde, mælk, salt og peber og hæld æggeblandingen udover tærten. 
  6. Bag den midt i ovnen i cirka 40 minutter.

Hyldeblomstsaft

Kort om hyldeblomst 

Snart er det endelig tid til at gå ud og samle hyldeblomster. Der er så meget godt og spændende du kan bruge hyldebær til. Alt fra marinering af bolchebeder og kylling til at lave din egen saft. Men det er vigtigt at holde øje med hvornår de blomstrer, for inden du ved af det, er den færdig med at blomstre.

Den ægte hyldebærblomst har flade blomster der er hvide eller svagt gullige og har lysegule støvdragere. Blomsterne vokser i brede bunker, hvilket betyder at du kan indstille kronen op og ned. Bærrene er sorte og kvistens marv har en lys farve. Når du vælger, skal du huske at have grundejerens tilladelse, ikke plukke i parker og tænke på de offentlige instanser retningslinjer omkring bevaringen af naturen og plukning heraf. Hyldebær giver dig mulighed for at fryse dem ned som de er. Rengør og skyl dem dog inden og brug dem efter behov direkte fra frys.

Cirka 3 liter

Du skal bruge:

  • Ca 40 hyldeblomstklynger
  • 3 økologiske citroner
  • 50 g citronsyre
  • 2 l vand
  • 2 kg sukker
  • 2 knivspids natrium

Sådan gør du:

  1. Skyld blomsterne, ryst af i vandet og læg klyngerne i en skål. 
  2. Vask citronerne. Del dem i længderetningen og skær dem. Tilsæt citron og citronsyre i skålen. 
  3. Kog vand og sukker indtil sukkeret er opløst. Hæld det kogte vand i skålen og omrør. Dæk det til og lad det afkøle i cirka 5 dage. 
  4. Sil saften i en sigteholder. Tilsæt natrium og rør rundt. 
  5. Hæld saften helt op til kanten i rene kolde flasker. Kom låg på og opbevar i køleskabet. 

Tips! Har du ikke mulighed for at lave saften når hyldeblomsten blomstrer kan du fryse de nyplukkede blomster ned. Sørg for at skylle dem og dræne dem inden pakning.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne