En af årets store begivenheder der samler venner og familie til god mad.
Sæt dine køkkenredskaber på prøve og byd gæsterne på en lækker påskefrokost. Vi har samlet nogle gode tips, opskrifter og inspiration til anledningen!
Fyld hjemmet med farverige påskedekorationer. Pluk grene fra birketræer og mal æg sammen med familien.
Prøv at lave dit eget påskeslik og påskeæg og lad påskeharen skjule påskeslikket som hjemmelavede praliner, marengs og chokolade. Du kan sagtens lave det hele selv derhjemme. Invester i en køkkenmaskine så du har en assistent, ikke bare til påsken, men til alle årets festligheder. Og passer du godt på den, kan den endda klare flere generationers påskefrokoster.
Glem det sædvanlige og traditionelle. Du behøver ikke servere marinerede sild og laks. Det behøver heller ikke være forret, hovedret og dessert anretning. Disk op med en lækker påskebuffet med nye og spændende smage.
Her har vi samlet nogle opskrifter du kan tage med dig til påske. Du behøver ikke at bruge alle. Udvælg nogle favoritter du synes lyder spændende og prøv de andre næste år. Udseendet på buffeten gør meget ved oplevelsen, så sørg for at bruge fine fade og skærebrætte. Pynt påskebuffeten med elementer fra naturen så i rigtigt nyder højtiden, såsom påskeliljer og kviste der giver en rustik og dejlig forårsfornemmelse til bordet. Vær modig og afprøv nye ting.
Velegnet både som dekoration på påskebordet eller til en farverig servering.
Røde æg: Rødbeder
Blå æg: Blåbær
Beige æg: Gule løg
Gule æg: Gurkemeje (malet krydderi)
Brune æg: Pulverkaffe
Af de friske ingredienser såsom gule løg, blåbær og rødbeder er der behov for cirka 3 knyttede næver.
Af de tørre som pulverkaffe og gurkemeje skal du bruge 5 gavmilde teskefulde.
Sådan gør du:
6-8 portioner
Ovn 180˚
4 portioner
Ovn 200°